Sunday, June 13, 2021

Cara Update Xperia Z Ke Android 4.4.4 Kit Kat – Firmware...

Cara Update Xperia Z Ke Android 4.4 Kit Kat | Untuk pengetahuan anda kemaskini android 4.4 Kit Kat untuk Xperia Z telah pun dikeluarkan...

Harga Samsung Galaxy S5 Di Malaysia RM2399

Harga Samsung Galaxy S5 di Malaysia masih belum diumumkan secara rasmi memandangkan ianya hanya akan dilancarkan secara rasmi pada bulan April akan datang namun...

Xperia L Bakal Terima Android 4.3 Jelly Bean ? – Firmware...

Xperia L Bakal Terima Android 4.3 Jelly Bean ? - Firmware 15.3.A.1.12 Bakal Dikeluarkan | Sony Xperia L dilaporkan bakal menerima kemaskini firmware baru...

Samsung Galaxy Note 4 – Phablet Tercanggih Dengan Prosessor Snapdragon 805...

Samsung Galayx Note 4 menarik perhatian seluruh peminat android apabila ia dilancarkan secara rasmi hari ini. Dilengkapi spesifikasi yang mengagumkan, Note 4 memegang takhta...

Sony Xperia XZ Premium Dilengkapi Snapdragon 835, Kamera Baru, Skrin 4K

Sony Xperia XZ Premium, sesuai dengan namanya, diperkenalkan dilengkapi dengan spesifikasi tercanggih yang terdapat pada smartphone untuk 2017 ini. Sony menambahbaik segala aspek yang...

Huawei Mate 20 Lite – Ini Rupa Smartphone Terbaru Huawei

Huawei Mate 20 Lite merupakan peranti kelas pertengahan terbaru milik Huawei yang dijangka akan dilancarkan bersama-sama dengan sebuah lagi peranti flagship mereka iaitu Huawei...
sony xperia yuga 2013

Sony Xperia Yuga Hadir Dengan Quad Core Chipset,1080p Display,3GB Ram Dan...

Android Beast, mungkin itu gelaran yang patut diberikan kepada smartphone terbaru daripada SONY ini.Jika berita mengenai penghasilannya benar, nampaknya SONY mengambil serius akan rancangan...

Cara Upgrade Xperia X8 : Rom ZenceFil [Stock Kernel]

Bagi yang mengikuti perkembagan rom terbaru untuk xperia x8 mungkin korang akan perasan rom untuk stock kernel makin lama makin kurang dapat perhatian pembangun...

Cara Upgrade Xperia X8 Kepada 2.3 : [rom] Presto 1.0

Pernah dengar nama Haka? salah seorang pembangun di XDA yang dilanda kontroversi serta di dapati bersalah mencuri / meniru hasil kerja pembangun lain yang...

Cara Update Galaxy Note 3 N9005 Ke Android 4.4.2 Kit Kat

Cara Update Galaxy Note 3 N9005 Ke Android 4.4.2 Kit Kat | Samsung Galaxy Note 3 N9005 telah pun menerima kemaskini android 4.4.2 Kit...

Senarai Smartphone Sony Xperia Yang Bakal Terima Android 8.0 Oreo

Jika anda tertanya-tanya samada peranti Sony Xperia yang sedang digunakan akan dikemaskini kepada Android 8.0 Oreo ataupun tidak, semak melalui senarai yang kami kongsikan...

Cara Upgrade Xperia Arc S : Install CWM-Recovery

Dalam artikel sebelum ni aku dah pun tulis mengenai cara root Xperia Arc S dan bagi yang masih belum root boleh refer pada link...

Review Kelebihan Dan Kekurangan GPhone EVO – Smartphone Bajet Berkuasa Tinggi

Kelebihan dan kekurangan GPhone Evo, itu yang kami akan ulas dalam sesi review smartphone kali ini.GPhone bagi anda yang tidak biasa dengan jenama ini...

Samsung Galaxy A5 dan Galaxy A3 Bakal Diperkenalkan Dengan Rekaan Unibody...

Samsung Galaxy Alpha merupakan telefon pintar pertama milik Samsung yang diperkenalkan dengan rekabentuk baru iaitu rekaan unibody yang jauh lebih menarik dan berbeza daripada...