Cara Mudah Kesan Dan Jejak Tempahan Barang Online Anda

Cara Mudah Kesan Dan Jejak Tempahan Barang Online Anda, itu tips dan tricks yang kami akan tunjukkan dalam artikel kali ini.

Musim PKP ini mungkin ramai antara anda yang membeli belah atas talian dengan sakan, terutamanya melalui Shopee dan Lazada.

Bagaimana cara untuk jejak dan kesan ( track and trace) bungkusan anda yang telah dipesan melalui shopee dan lazada ataupun tempat lain.

Mudah sahaja.

Gunakan aplikasi yang terdapat di Play Store. Banyak aplikasi jejak dan kesan yang boleh anda gunakan. Tapi ini aplikasi kegemaran saya, cukup berguna untuk track parcel yang banyak.

Post Post merupakan sebuah aplikasi yang dibangunkan khas untuk jejak dan kesan bungkusan anda.

Hanya perlu salin nombor penjejak syarikat penghantaran, Post Post secara automatik akan menunjukkan status terkini penghantaran bungkusan anda.

BACA: Oppo Ace 2 5G – Kelebihan Ace 2 5G Bukan Biasa-Biasa

Masukkan seberapa banyak nombor penjejak yang anda ingin jejak dan kesan, kemudian hanya buka aplikasi tersebut dan refresh seperti biasa. Perkembangan akan terus ditunjukkan.

Post Post setakat ini menyokong kebanyakkan syarikat kurier penghantaran, termasuk kurier utama di Shopee dan Lazada.

Mudah bukan.

BACA : Telefon Pintar Gaming Terbaik – Kelebihan Dan Kekurangan
BACA : Panduan Beli Smartphone Online – Selamat Ke?

Oh ya, jangan lupa kongsikan artikel dibawah hanya dengan butang perkongsian dibawah ini bersama rakan anda di Facebook, WhatsApp group mahupun di Twitter. Ianya amat kami hargai.

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

1 COMMENT

  1. Barang ERC00794244.SAya belum smpai ke alamat yg telah diberikan sebaliknya barang tersebut ke tempat orang lain iaitu anna serinyih siapakah ini, bagaimana kesalahan ini boleh brlaku sedangkan sdh letak alamat dengan betol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here