Vertu Aster P Dilancarkan – Harga Mencecah RM60,000

Vertu merupakan siri smartphone mewah yang dikeluarkan untuk golongan tertentu dengan rekaan yang amat esklusif. Mereka dilihat kembali pada penghujung 2018 ini dengan memperkenalkan Vertu Aster P dan ditawarkan pada harga mencecah RM60,000.

Aster P dilengkapi dengan spesifikasi kelas pertengahan, cip pemprosesan Snapdragon 660, 6GB ram, memori dalaman 128GB, sistem operasi Android 8.1 Oreo, kamera utama 12 megapiksel termasuk kamera hadapan 20 megapiksel dan bateri sebesar 3200mAh. Skrin peranti ini bersaiz 4.97 inci beresolusi 1080p diperbuat daripada kaca Sapphire.

Smartphone mewah ini turut hadir dengan butang fizikal dibahagian tepi yang boleh ditetapkan mengikut citarasa pengguna samada digunakan untuk proses menempah tiket travel, menempah meja untuk makan malam di restoran dan apa-apa yang diinginkan. Ciri-ciri lain termasuk sokongan pengecasan pantas QuickCharge 3.0, teknologi ciri keselamatan yang dipanggil V Talk dimana perbualan menggunakan peranti Vertu ini dilindungi sepenuhnya. Selain V Talk, terdapat juga sebuah aplikasi keselamatan yang kan bertindak mengunci peranti apabila ia jatuh ke tangan yang salah ataupun dicuri.

Vertu Aster P Gothic

Terdapat beberapa variasi yang diperkenalkan dengan pilihan warna pelbagai antaranya Vertu Aster P Baroque berharga $4,200 (MYR 17,441.47), Aster P Gothic berharga  $5,100 (MYR 21,178.93) dan versi paling mewah Vertu Aster P Dazzling Gold yang mencecah harga $14,120.82 atau MYR 58,639.98.

Aster P Baroque
Vertu Aster P Dazzling Gold

Seperkara yang menarik ialah, kesemua peranti tersebut tidak dilengkapi dengan Google Play Service memandangkan ianya untuk pasaran China. Tiada Playstore serta lain-lain dan anda perlu membayar harga mencecah puluhan ribu untuk menggunakannya.

sumber

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here