Samsung Galaxy S4 Malaysia Terima Android 4.3 Jelly Bean Secara Rasmi

Samsung Galaxy S4 Malaysia Terima Android 4.3 Jelly Bean Secara Rasmi, bagi anda yang sedang menantikan kemaskini android 4.3 Jelly bean untuk Samsung Galaxy S4 I9500 masing-masing, Samsung telah pun mengeluarkan kemaskini tersebut secara rasmi mulai bulan ini (November 2013).

credit gambar : sammobile
credit gambar : sammobile

Antara negara lain yang turut menerima kemaskini yang sama pada bulan ini ialah Indonesia dan juga Vietnam.Tidak banyak perubahan besar dapat dilihat pada Android 4.3 ini dan antara ciri-ciri baru yang dimasukkan ialah :

– Fungsi TRIM dimasukkan dimana ia berfungsi untuk melancarkan serta menjadikan GS4 anda lebih smooth serta laju.
– Sokongan  ANT+.
– Samsung Wallet
– Pengurusan ram yang lebih baik.
– Screen Display ditambah baik – lebih sharp dan jelas.
– Samsung TouchWiz kini lebih smooth dan kurang lag.
– Keyboard Samsung baru.
– Browser Samsung baru
– Reading Mode baru.
– Prestasi camera dipertingkatkan.- firmware baru untuk camera.

Untuk kemaskini Galaxy S4 anda, sambungkan phone pada KIES dan ikut arahan yang dipaparkan atau anda boleh pilih untuk update secara manual mengunakan Odin.Dalam satu perkembangan lain, Samsung Galaxy S3 turut menerima kemaskini android 4.3 yang serupa mulai bulan ini.

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

6 COMMENTS

  1. Saya masih pure s4 sbb blom paham ttg root s4.. huhu.. mcm xberani ambik risiko jer.. hehe.. jadi boleh la kan? Guna ota?

  2. Salam admin…samsung knox 2 pe…nk pkai cmne ek…lg 1 klu dh pkai firmware indonesia xyh dh kn nk ambk firmware mlysia..sbb sme je kn…mls nk download firmware..bsar jgk saiz 2…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here