BBM Untuk Android Kini Sedia Untuk Di Download – File APK Tersebar Sebelum Pelancaran Rasmi

UPDATE 22 OKTOBER 2013

APLIKASI INI BOLEH DI DOWNLOAD SEMULA SECARA RASMI DI GOOGLE PLAY STORE MALAYSIA.RUJUK ARTIKEL TERBARU DI SOLEHEEN.COM UNTUK INFO LENGKAP.

[button link=”http://soleheen.com/2013/10/bbm-untuk-android-sedia-untuk-di-download-semula-secara-rasmi.html” size=”medium” target=”_blank”]DOWNLOAD BBM UNTUK ANDROID OFFICIAL PLAY STORE[/button]

BBM untuk Android kini sedia untuk di download selepas file apk aplikasi tersebut tersebar sebelum pelancaran rasmi dibuat.Seorang pengguna di XDA Dev telah pun berkongsikan file aplikasi rasmi BMM untuk android kepada pengguna semalam.Setelah aplikasi demo diperkenalkan tidak lama dahulu, kini RIM kelihatan telah pun bersedia untuk melancarkan aplikasi BBM kepada pengguna android dalam masa terdekat.

Aplikasi tersebut boleh diinstall seperti biasa tanpa sebarang masalah namun ianya tidak dapat digunakan memandangkan server BBM masih lagi belum sedia untuk digunakan oleh pengguna Android dan iOS.Pelancaran rasmi dijangka akan dibuat pada hujung bulan ini dimana ianya akan sedia untuk di download oleh semua pengguna.

Bagi anda yang berminat untuk melihat bagaimana rupa aplikasi BBM tersebut, download link boleh dijumpai dibawah dan anda hanya perlu install seperti biasa.Sehingga kini kami masih belum dapat memastikan versi android yang manakah disokong oleh aplikasi ini dan anda boleh berkongsikan pendapat sendiri samada ianya sesuai atau tidak diinstall pada smartphone masing-masing dalam ruangan komen dibawah.

UPDATE 1

– Setakat ini , aplikasi ini tidak boleh diinstall dan digunakan pada android 2.3 Gingerbread dan kebawah dimana anda akan mempunyai masalah “Problem Parsing The Package” pada phone masing-masing jika ianya diinstall.

DOWNLOAD BBM FOR ANDROID APK (4SHARED)

DOWNLOAD BBM FOR ANDROID (DEV-HOST)

Tapi harus diingat bahawa ianya tidak dapat digunakan sehingga Blackberry melancarkan aplikasi tersebut secara rasmi.Aplikasi ini bukan lah trojan ataupun virus dan buktinya selepas anda mendaftar , pihak Research in Motion akan menghantar email pengesahan ID kepada anda untuk melengkapkan pendaftaran.

BBM for Android

Kami mempunyai lebih banyak senarai aplikasi terbaik yang telah disenaraikan di dalam kategori Aplikasi Android Terbaik dan jika anda ingin ketahui lebih banyak info mengenai smartphone, rujuk bahagian kategori di bahagian sidebar blog seperti android theme , koleksi aplikasi wajib install , senarai harga terkini dan info smartphone terbaru.

Jangan lupa sertai facebook page | Twitter Youtube soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak informasi tips dan tutorial mengenai dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika anda menghadapi sebarang masalah.

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here