Aplikasi Panduan Solat Jamak Qasar Untuk Android – Membantu Anda Memahami Cara Solat Jamak Qasar Lebih Baik

Aplikasi Panduan Solat Jamak Qasar Untuk Android merupakan sebuah aplikasi terbaik wajib install oleh pengguna android muslim yang sering melakukan perjalanan jauh serta bermusafir.Aplikasi tersebut akan membantu anda memahami serta mengingati cara-cara melakukan solat jamak atau qasar dengan lebih baik dimana ianya memuatkan panduan lengkap mengenai solat tersebut.

Aplikasi ini dibangunkan oleh AndroidRich dan informasi yang dimuatkan diambil daripada laman web Jakim http://www.e-solat.gov.my/solahBM.php dan antara ciri-ciri yang terdapat pada aplikasi tersebut ialah :

*Niat dalam Rumi dan Arab
*Syarat Qasar dan Jamak
*Takrif Qasar Jamak
*Boleh dibawa kemana-mana sahaja di handphone anda,
*Soal jawab solat musafir, jamak dan Qasar
*Penerangan solat qasar dan jamak
*Cara-cara melakukan sembahyang Jamak dan Qasar.

Antara aplikasi menarik yang lain ialah aplikasi FindMasjid, sebuah aplikasi yang menunjukkan kedudukan masjid terdekat dengan anda dan MySolat  yang berfungsi sebagai pemberitahu waktu solat di tempat anda berada dengan tepat.Rujuk kateogri Aplikasi Android Terbaik dimana lebih banyak aplikasi menarik yang boleh dilihat di dalam kategori tersebut.

DOWNLOAD

Ingin ketahui lebih banyak info mengenai smartphone? Rujuk bahagian kategori di bahagian sidebar blog seperti android theme , koleksi aplikasi wajib install , senarai harga terkini dan info smartphone terbaru.

Jangan lupa sertai facebook page | Twitter Youtube soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak informasi tips dan tutorial mengenai dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika anda menghadapi sebarang masalah.

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here