Samsung Galaxy S4 Active Bakal Diperkenalkan – Kalis Air Dan Tahan Lasak

Samsung Galaxy S4 Active merupakan versi kalis air dan tahan lasak kepada flagship terbaru Samsung iaitu Samsung Galaxy S4 yang diperkenalkan pada awal tahun yang lalu.Samsung dikatakan akan memperkenalkan secara rasmi smartphone tersebut setelah beberapa gambarnya tersebar di beberapa blog teknologi.

 photo gsmarena_002_zpsedc634ed.jpg

Terbaru, beberapa keping gambar Samsung Galaxy S4 Active diperlihatkan yang diambil ketika ianya dipamerkan di sebuah pameran di Croatia.Tidak ada perbezaan ketara dari segi rekabentuk GS4 Active dengan GS4 yang asal.Ianya turut mengekalkan spesifikasi yang sama dengan model terbaru Samsung tersebut.Hanya perbezaan kecil yang dapat dilihat.

 photo samsunggalaxys4activespecs_zpsf4020664.jpg photo samsunggalaxys4activespecs3_zpsb3006c12.jpg

Turut menggunakan skrin 5 inci 1080p , GS4 Active dikatakan menggunakan processor Snapdragon 600 berkelajuan 1.9Ghz , camera 8MP selain daripada 3 butang hardware navigation.Perbezaan turut boleh dilihat dari segi luaran di bahagian belakang.

Masih tiada sebarang info rasmi mengenai spesifikasi lengkap smartphone tersebut dan satu-satunya perkara yang diubah berbanding Galaxy S4 yang asal ialah bahagian camera phone tersebut yang di downgrade kepada 8MP berbanding 13MP.

Bagi kami, design body Galaxy S4 Active kelihatan amat menarik ditambah dengan warna merah pada bahagian belakangnya.Kami tidak pasti bila Samsung Mobile akan mengumumkan variasi terbaru GS4 ini secara rasmi.Kongsikan pendapat anda mengenai GS4 Active ini di ruang komen dibawah.

sumber | via

Ingin tahu lebih banyak info tips dan tutorial mengenai android smartphone ?

Jangan lupa sertai facebookpage | Twitter Youtube soleheendotcom dan anda juga boleh bertanyakan soalan kepada krew kami jika menghadapi sebarang masalah.

KLIK LIKE TWEET DAN G+ SHARE

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here