Rebate RM200 : Tiada Lagi Had Maximum Harga,Belia Bebas Memilih Smartphone Sendiri

[dropcaps style=”square”]S[/dropcaps]atu berita yang boleh dikira agak mengejutkan diumumkan oleh Dato Seri Rais Yatim sebentar tadi, bahawa tiada lagi had maximum harga bagi pembelian smartphone menggunakan rebate RM200 .Itu bermakna, para belia kini bebas memilih apa sahaja smartphone yang ditawarkan oleh telco masing-masing.

Namun begitu, belia yang ingin membeli smartphone menggunakan rebate tersebut masih lagi diwajibkan membeli sekali data plan internet yang disediakan dalam pakej mengikut telco masing-masing samada post paid ataupun pre-paid.

Kenyataan tersebut diumumkan sendiri oleh Rais Yatim melalui twitternya sepertimana yang boleh dilihat dibawah.

Walaubagaimanapun, syarat-syarat lain bagi pembelian tersebut masih lagi dikekalkan antaranya hanya belia berumur 21-30 tahun dan mempunyai pendapatan RM3000 kebawah sahaja yang dibenarkan.

UNDI SOLEHEENDOTCOM SEBAGAI “FAVOURITE GADGETS BLOG” ANDA SEKARANG DI MALAYSIA SOCIAL MEDIA WEEKS 2013

Jadi apa pendapat anda? Adakah ini berbaloi ? Mana yang lebih penting, harga phone murah atau kos data plan internet yang murah?

Jangan lupa sertai facebook page soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak informasi tips dan tutorial dunia android dan juga gajet ataupun anda boleh bertanyakan soalan kepada krew kami jika menghadapi sebarang masalah.

 

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here