Sony LT291i Hayabusa [ GAMBAR ]

Sony LT291i ‘Hayabusa’ , sebuah smartphone daripada Sony Mobile yang masih lagi di dalam peringkat “prototype” dimana masih belum ada perkara rasmi mengenainya diumumkan setakat ini.Smartphone tersebut dikatakan ianya adalah Xperia GX versi pasaran antarabangsa.Bagi yang masih tak tahu, Xperia GX merupakan smartphone Sony yang direka khas hanya untuk pasaran dan pengguna di Jepun sahaja.Baca artikel mengenai Sony Xperia GX disini.
Smartphone tersebut dijangka diumumkan pada IFA penghujung bulan Ogos ini.Pada pandangan kasar, Sony LT291i “Hayabusa” ini sedikit sebanyak menyerupai Sony LT30p “Mint”akan tetapi ianya mempunya bahagian belakang yang melengkung sedikit menyerupai Xperia Arc. Baru-baru ini, ePrice, sebuah blog teknologi dari China berkesempatan untuk melihat smartphone tersebut dari dekat dan beberapa keping gambar disertakan bagi menunjukkan rupa bentuk secara lebih terperinci.

perbandingan turut dilakukan bersama HTC One X.
Dibawah ni adalah video mengenai antaramuka pada smartphone tersebut.
Agak menarik sebenarnya dan sama-sama kita nantikan kemunculan smartphone ini di IFA hujung bulan Ogos kelak.Jangan lupa sertai kami di facebook page soleheen[dot]com untuk lebih banyak maklumat mengenai dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada kami.
sumber- ePrice –
ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUM :-
1-  Barisan Sony Xperia 2011 Tidak Akan Terima Android 4.1 JellyBean
  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here