Aplikasi Android Wajib Install : Aura Sygic GPS

Bagi mereka yang mencari aplikasi GPS terbaik untuk smartphone masing-masing, anda patut mencuba Aura Sygic satu aplikasi GPS yang tak asing lagi di kalangan pengguna smartphone.GPS Ini merupakan alternatif kepada garmin, papago dan yang lain-lain.

AURA SYGIC berfungsi pada 2.1 android smartphone dan untuk senarai smartphone yang compatible boleh di semak di sini…aura sygic ni berfungsi dengan baik pada xperia x8 dan bagi yang berminat untuk install, follow step bawah ni.

mahal kot benda nih…

mula-mula download aura sygic .apk disini.
kemudian download maps malaysia disini

macam biasa install .apk file tu…x payah open…create satu new folder dan renamekan kepada “Aura”…extract maps malaysia yang korang download tadi dan letakkan dalam folder “Aura”.

ok dah siap…nak pastikan maps tadi berfungsi atau tidak korang boleh open aplikasi sygic dan memandangkan link maps yang aku bagi dekat atas tu link lama aura sygic akan automatik update maps tersebut…untuk update pastikan korang ada sambungan internet.

*sekadar pemberitahuan
-maps malaysia sebenarnya korang boleh automatik download melalui smartphone korang sendiri menggunakan sygic dengan cara open aplikasi trsebut dan pilih asian>malaysia
-tapi memandangkan saiz maps tu besar gedabak around 230++ mb memang lambat la nak download..mau 2 3 jam…so cara senang download je dekat sini.
-dan kalau korang berminat nak guna GPS papago boleh download dekat facebook page blog ni ada salah sorang dari readers soleheen.com dah pun kongsikan link.

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

5 COMMENTS

  1. Bro,

    aku da install dalam X8 aku (Android 2.3.5 GingerDX v012). memang terbaikla. da update map malaysia. siap ade suare gadis melayu lg. haha. nway, thankz bro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here