Thursday, April 27, 2017
Home Blog Page 104

[UPDATED] Cara Setting APN Celcom 3G dan MMS pada Android Smartphone

Sebelum ni aku pernah bagitahu antara risiko korang tukar rom android ialah korang x boleh lagi terima MMS ataupun layari internet menggunakan 3G connection...

Apa yang Perlu Anda Buat Sebelum & Selepas Root Android

Untuk segmen android kali ni jom kita lihat perkara yang patut anda lakukan sebelum dan selepas root android smartphone masing-masing.Suka untuk aku ingatkan entry...

Android Malware : Bagaimana ia Menyerang dan Cara Mengatasi

Android Malware : Bagaimana ia Menyerang dan Cara Mengatasi, baru-baru ni google mengumumkan yang pihak mereka telah pun menarik semula sejumlah games dan aplikasi...

Aplikasi Android Wajib Install : Aura Sygic GPS

Bagi mereka yang mencari aplikasi GPS terbaik untuk smartphone masing-masing, anda patut mencuba Aura Sygic satu aplikasi GPS yang tak asing lagi di kalangan...

Cara Setting Celcom 3G MMS Pada Android Smartphone

Cara Setting Celcom 3G MMS Pada Android Smartphone, antara risiko yang perlu dihadapi jika anda menukar rom pada Xperia X8 ataupun android smartphone lain...

Update Xperia X10 kepada Android 2.3 Official Sekarang

Berita baik untuk semua pengguna xperia x10 korang dah boleh mula update smartphone korang kepada android 2.3 Gingerbread secara sah.."sah " maksud aku korang...

Upgrade Xperia x8 to Gingerbread 2.3.5

UPDATELIHAT KOLEKSI ROM 2.3 GINGERBREAD UNTUK XPERIA X8 DI ENTRI Update Xperia x8 | Senarai Rom Xperia X8DOWNLOAD 2.3.7 GINGERDX V019 DEKAT ENTRIĀ  Upgrade...

Cara Upgrade Xperia X8 : Floyo Roms v 1.0

ok android sessionjika sebelum ni aku dah pun share beberapa roms x8 seperti android 2.3...floyo roms version 0.29 dan juga 0.30 dari hackdroid dan...

Download New Android Market with Beautiful UI

rasa nya android market baru ni da lama release...aku dah pun try dan seriously memang smart r...nak kata simple tu xde la simple sangat...by...

ScreenShot It | Free Download

selepas sekian lama blog x berupdate kali ni aku nak share satu aplikasi yang membolehkan kita mengambil screenshot dari android smartphone.apps ni korang boleh...