Friday, July 21, 2017
Home Blog Page 104

Tutorial Tukar Baseband Xperia X8 Menggunakan Flash Tool

Untuk kali ni aku akan tunjukkan cara flash xperia x8 menggunakan flash tool dan tutorial ini boleh digunakanĀ  untukĀ  menukar baseband xperia x8 dari...

Cara Install Google Music Player

Pemain muzik ni merupakan aplikasi khas untuk Music Beta oleh Google...malangnya ia hanya boleh didapati melalui jemputan dan lebih malang lagi ianya khusus bagi...

Android Games : Slime vs Mushroom

Slime vs Mushroom salah satu game yang menyerupai plant vs zombie...aku dah pun cuba game ni dan x dinafikan agak menarik dengan interface yang...

Aplikasi Android Wajib Install : Symbol Keyboard

Aplikasi Android Wajib Install : Symbol Keyboard.SymbolsKeyboard & TextArt merupakan satu aplikasi sangat menarik bagi menggantikan keyboard asal dalam android smartphone anda yang mungkin...

[UPDATED] Cara Setting APN Celcom 3G dan MMS pada Android Smartphone

Sebelum ni aku pernah bagitahu antara risiko korang tukar rom android ialah korang x boleh lagi terima MMS ataupun layari internet menggunakan 3G connection...

Apa yang Perlu Anda Buat Sebelum & Selepas Root Android

Untuk segmen android kali ni jom kita lihat perkara yang patut anda lakukan sebelum dan selepas root android smartphone masing-masing.Suka untuk aku ingatkan entry...

Android Malware : Bagaimana ia Menyerang dan Cara Mengatasi

Android Malware : Bagaimana ia Menyerang dan Cara Mengatasi, baru-baru ni google mengumumkan yang pihak mereka telah pun menarik semula sejumlah games dan aplikasi...

Aplikasi Android Wajib Install : Aura Sygic GPS

Bagi mereka yang mencari aplikasi GPS terbaik untuk smartphone masing-masing, anda patut mencuba Aura Sygic satu aplikasi GPS yang tak asing lagi di kalangan...

Cara Setting Celcom 3G MMS Pada Android Smartphone

Cara Setting Celcom 3G MMS Pada Android Smartphone, antara risiko yang perlu dihadapi jika anda menukar rom pada Xperia X8 ataupun android smartphone lain...

Update Xperia X10 kepada Android 2.3 Official Sekarang

Berita baik untuk semua pengguna xperia x10 korang dah boleh mula update smartphone korang kepada android 2.3 Gingerbread secara sah.."sah " maksud aku korang...