Saturday, September 22, 2018

TIPS TUTORIAL ANDROID

[UPDATED] Cara Setting APN Celcom 3G dan MMS pada Android Smartphone

Sebelum ni aku pernah bagitahu antara risiko korang tukar rom android ialah korang x boleh lagi terima MMS ataupun layari internet menggunakan 3G connection...

Cara Masukkan Phone Contact Ke Dalam Bluestack

Cara Masukkan Contact Ke Dalam Bluestack , sebelum ini kami pernah mengeluarkan tutorial cara install whatsapp di komputer menggunakan Bluestack.Malangnya, contact pada phone tidak...

Percuma 50GB Storage di Box.net Untuk Pengguna Xperia

Berita baik untuk semua pengguna Sony Ericsson Xperia dimana sekarang ni korang boleh dapatkan 50 GB simpanan percuma daripada Box.net .entah bila mula promosi...

Cara Install Google Music Player

Pemain muzik ni merupakan aplikasi khas untuk Music Beta oleh Google...malangnya ia hanya boleh didapati melalui jemputan dan lebih malang lagi ianya khusus bagi...

Cara Install Google Play 4.0.25 Pada Android Smartphone

Cara install Google Play  4.0.25  pada android smartphone anda sebenarnya agak mudah tanpa perlu melakukan apa-apa proses yang rumit. Google Play 4.0.25 merupakan android market terbaru...

Kenapa Anda Wajib Pastikan Smartphone Anda Sentiasa Dikemaskini

Bila berbincang mengenai soal kemaskini smartphone, satu perkara yang saya sedar ialah kebanyakkan pengguna jarang memberi perhatian terhadap kemaskini yang diterima. Sejauh mana tindakan...

Tukar | Install | Update Sekadar Perlu

post ni sebenarnya lebih ditujukan kepada xperia x8 user lagi-lagi yang dah root dan install xrecovery bagi tujuan menukar systemrom...apa yang aku nak ingatkan...

Samsung Galaxy W vs Samsung Galaxy Ace : Mana Patut Beli?

baru-baru ada beberapa readers yang bertanya dekat aku android smartphone mana yang patut diorang beli...soalan yang sangat susah untuk aku jawab...tapi bagi yang mencari...

Smartphone Terbaik : Apple vs Android

Pertikaian yang semakin hangat dibincangkan..antara Apple iOS vs Android antara mereka yang mana terbaik..ramai pengguna sanggup memaki hamun satu sama lain, mengutuk satu sama...

Cara Install Apk File Menggunakan Flashtool

selama ni kebanyakkan pengguna android berangapan bahawa untuk menginstall sesuatu games ataupun aplikasi tu hanya boleh di lakukan melalui Google Play yang memerlukan...