Friday, October 19, 2018

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] Achotjan Semc Debrand Engine

Achotjan Semc Debrand Engine nama yang agak panjang untuk disebut, merupakan sebuah rom yang agak terkenal dikalangan pengguna xperia x8.Menggunakan CM7.2 sebagai "based"...

Cara Upgrade Xperia X8 : Rom FDE +6 nAa Kernel

Mungkin ada antara anda yang perasan bahawa pembangunan rom xperia x8 semakin lama makin perlahan dan tidak mendapat perhatian utama seperti dahulu.Smartphone tersebut kini...

Cara Upgrade Xperia X8 : [ROM] GingerXperia V21b

>>   <<  GingerXperia antara salah satu rom yang terkenal dikalangan pengguna custom rom xperia x8 ataupun Sony W8 dan rasanya x salah kalau aku...

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] MokeeOS

MokeeOS, sebuah lagi rom yang di "port" kepada xperia x8 oleh TeamMex dengan antaramuka yang menarik serta beberapa ciri-ciri baru yang tidak terdapat pada...

Cara Upgrade Xperia X8 : Rom Lotus™ V1

Rom Lotus™, sebuah rom milik ariadelvana95 pembangun yang menghasilkan rom DemorCracy yang di port kan daripada Samsung Galaxy Ace.Rom Lotus ini dikatakan berasaskan CM...

Install Android4.0 ICS Pada Xperia X8 : [rom] IScreamDX v004

IScreamDX merupakan salah satu rom Android 4.0 Ice Cream Sandwich untuk Xperia X8 yang dibangunkan oleh doixanh ..dan sebelum ni aku dah pun...

Cara Root Xperia Play

Cara Root Xperia Play, Xperia Play merupakan sebuah smartphone milik Sony Ericsson yang mana ia merupakan sebuah smartphone experiment untuk melihat bagaimana penerimaan pengguna...

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] Prime HD 9.0

Bagi mereka yang pertama kali membaca siri entri tutorial xperia x8 dan sony w8 korang boleh ikut tutorial mudah cara nak upgrade dan tukar...

Tutorial Root Xperia X8

Tutorial root xperia X8 ini telah dikemaskini sebagai penambahbaikan terhadap penulisan sebelum ini.Anda boleh rujuk artikel Tutorial Penuh Cara Upgrade Xperia X8 untuk panduan...

Cara Upgrade Xperia X8 : Rom GingerDX V29 [Stock Kernel]

Mungkin ramai yang perasan rom untuk stock kernel dah makin kurang dibangunkan oleh pembangun di XDA Dev.Antara salah satu sebab ialah rom yang menggunakan...