Thursday, February 21, 2019

Cara Upgrade Xperia X8 Ke Android 4.1 : Rom SevenBean

Sevenbean sebuah rom milik Pisculishi yang turut membangunkan rom ZenceFil v6.Sevenbean merupakan rom yang menggunakan Cyanogenmod 10 sebagai asas iaitu android 4.1 Jellybean. Menurut Pisculishi...

Tutorial Mudah Cara Flash Kernel Pada Xperia X8

Jika baru-baru ni aku dah pun terbitkan artikel bagaimana untuk unlocked bootloader xperia x8 so untuk artikel pada kali ni jom belajar macam mana...

Cara Upgrade Xperia X8 : Rom GingerXperia V15

admin dah buat kesilapan besar dalam entri GingerXperia dengan menyatakan cara install rom tersebut ialah update.zip ...cara tu salah rom tu sebenarnya perlu...

Xperia Z Ultra – Lebih Banyak Gambar Tersebar Menjelang Pelancaran Hari...

Xperia Z Ultra merupakan smartphone terbaru daripada Sony yang menggunakan skrin bersaiz 6.44 inci dan lebih kepada sebuah phablet dimana ianya turut menyokong fungsi...

Tiada Android 4.1 JellyBean Untuk Barisan Sony Xperia 2011

Baru-baru ni pihak Sony dengan secara rasminya telah pun mengesahkan bahawa barisan Smartphone Sony Xperia 2011 tidak akan mendapat update terbaru android 4.1 JellyBean.Bagi...

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] HTX MIUI v1.0.0

Dalam artikel sebelum ni aku ada kongsikan beberapa screenshot rom terbaru yang berasaskan MIUI iaitu HTX MIUI v1.0.0, sebuah rom baru yang dibangunkan oleh...

Upgrade Xperia X8 |Srom-2.2.1 FloyoX8 |

Jika sebelum ini aku kongsikan rom GingerDX V019 by doixanh untuk sesi android pada kali ni aku akan kongsikan rom terbaru iaitu Srom-2.2FloyoX8...memandangkan aku...

Cara Upgrade Xperia X8 Ke Android 4.1 : Rom SevenBean Halla

Cara upgrade Xperia X8 ke android 4.1 : Rom SevenBean Halla merupakan rom terbaru Xperia X8.Rom yang berasaskan android 4.1.2 Jellybean itu dibangunkan oleh...

Cara Upgrade Xperia X8 Ke Android 4.1 : Rom Simplebean

Cara upgrade xperia x8 ke android 4.1 : rom SimpleBean merupakan satu lagi rom android 4.1 jelly bean untuk xperia x8 selain daripada sevenbean...

Cara Upgrade Live With Walkman LWW : Rom IceCream Pureness

IceCream Pureness sebuah lagi rom yang direka khas buat Xperia siri 2011 MDPI seperti Xperia Mini, Mini Pro, Xperia Active dan juga Live With...