Monday, November 19, 2018

Cara Upgrade Xperia X8 Kepada 2.3 : [rom] GingerZaraki V07

GingerZaraki antara rom yang dibangunkan oleh RohinZaraki salah seorang pembangun dari Johor, Malaysia.Rom yang berasaskan CM7 ini kelihatan agak menarik dengan interface yang cantik...

Cara Upgrade Xperia X8 Kepada 2.3 : [rom] MiniCM7-2.2.1

Minicm series merupakan antara rom yang terkenal dibangunkan oleh nobodyAtall salah pembangun diiktiraf di XDA.Terdapat 2 siri minicm iaitu minicm7 untuk android 2.3...

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] GingerJHv5 Linux version

rom GingerJHv5 , sebuah rom yang dibangunkan oleh pembangun dari indonesia menggunakan android 2.3.7 dan rom xgin6.2 oleh rieken yuki..agak smooth serta laju.rom ni...

Rom Terbaik Untuk Xperia X8?

Rasanya dah hampir 2 tahun sejak Sony Ericsson Xperia X8 dilancarkan pada bulan september 2010 lalu dan bermula tarikh tersebut semakin ramai pembangun android...

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] ZoloXse Elisha RC.2

ZoloXse Elisha dibangunkan oleh FurkanGum , salah seorang pembangun XDA yang penuh dengan kontroversi apabila di tuduh meniru / mengambil part tertentu dari rom...

Install Android4.0 ICS Pada Xperia X8 : [rom] MiniCM9-3.0.3

MiniCM9-3.0.3 merupakan rom android 4.0 Ice Cream Sandwich yang dibangunkan oleh nobodyAtall, salah seorang pembangun yang dikenali di XDA Developers..versi 3.0.3 ialah versi...

Install Android4.0 ICS Pada Xperia X8 : [rom] IScreamDX v004

IScreamDX merupakan salah satu rom Android 4.0 Ice Cream Sandwich untuk Xperia X8 yang dibangunkan oleh doixanh ..dan sebelum ni aku dah pun...

Cara Install Android 4.0 Ice Cream Sandwich Pada Xperia X8

Sebelum ni aku dah pun post kan beberapa screenshot android ICS 4.0 pada Xperia X8 dalam artikel Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich Pada Xperia...

Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich Pada Xperia X8

Jika sebelum ni aku hanya terbit kan artikel bagaimana untuk jadikan xperia x8 kelihatan seperti menggunakan Android 4.0 Ice Cream Sandwich dengan menggunakan theme...

Tutorial Mudah Cara Flash Kernel Pada Xperia X8

Jika baru-baru ni aku dah pun terbitkan artikel bagaimana untuk unlocked bootloader xperia x8 so untuk artikel pada kali ni jom belajar macam mana...