Monday, May 20, 2019

Cara Root Xperia 2011 : Xperia Mini Pro SK7i

Xperia Mini Pro, sebuah android smartphone dalam siri xperia 2011 dan sudah pun mendapat official android 4.0 ICS update dari Sony.Seperti yang aku nyatakan...

Cara Upgrade Samsung Galaxy Y : The CoD Rom

Baru-baru aku dah pun terbitkan artikel tentang bagaimana untuk root dan install custom rom pada Samsung Galaxy Y.Satu proses yang amat mudah sebenarnya jika...

Tutorial Mudah Cara Root Dan Upgrade Samsung Galaxy Young

Bagi pengguna Samsung Galaxy Y, jom lihat Tutorial Mudah Cara Root Dan Upgrade Samsung Galaxy Young.Proses ini antara yang termudah dan hanya memerlukan 3...

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] MokeeOS

MokeeOS, sebuah lagi rom yang di "port" kepada xperia x8 oleh TeamMex dengan antaramuka yang menarik serta beberapa ciri-ciri baru yang tidak terdapat pada...

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] GingerSony V02

GingerSony sebuah lagi rom baru yang dibangunkan oleh pembangun malaysia iaitu Vınce . Menggunakan Nemus Launcher sebagai home launcher membuatkan rom ni tampak lebih...

IFA 2012 : Sony Memperkenalkan Xperia Tablet S [Gambar Spesifikasi Ringkas]

Xperia Tablet S, sebuah tablet yang cukup dinanti-nanti kan oleh kebanyakkan pengguna terutama peminat barangan Sony.Khabar angin mengenai nya telah lama bertiup dengan beberapa...

Celcom Bakal Menawarkan Samsung Galaxy Note 10.1 Kepada Pengguna Malaysia

Samsung Galaxy Note 10.1, sebuah tablet berkuasa dengan spesifikasi hebat kini bakal ditawarkan oleh Celcom untuk para pengguna serta pelanggan mereka di Malaysia.Melalui paparan...

IFA 2012 : Sony Memperkenalkan Xperia T, Xperia V dan Xperia...

Baru-baru ni di IFA 2012 Berlin, German, Sony telah pun memperkenalkan 3 barisan siri Xperia mereka iaitu Xperia T, Xperia V dan Xperia J....

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom ] iXperia 8s V1.9.0

iPhone sebuah smartphone keluaran Apple yang amat digilai ramai namun tak semua mampu untuk memiliki smartphone tersebut.Bagi pengguna android korang berpeluang untuk menjadikan android...

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] Achotjan Semc Debrand Engine

Achotjan Semc Debrand Engine nama yang agak panjang untuk disebut, merupakan sebuah rom yang agak terkenal dikalangan pengguna xperia x8.Menggunakan CM7.2 sebagai "based"...