Friday, December 15, 2017

Cara Upgrade Xperia X8 : Rom GingerXperia V15

admin dah buat kesilapan besar dalam entri GingerXperia dengan menyatakan cara install rom tersebut ialah update.zip ...cara tu salah rom tu sebenarnya perlu...

Upgrade Xperia x8 : Senarai Rom Xperia X8

sesi android kali ni aku akan list kan custom rom untuk xperia x8 yang bagi aku terbaik untuk korang cuba..bagi yang pertama kali membaca...

Upgrade Xperia X8 to 2.3.7 GingerCrutz v8.2

rom ini merupakan salah satu rom yang  terbaru menggunakan android 2.3.7 gingerbread...dan antara ciri-ciri rom ni :- New keyboard from Xperia Mini 2011- New...

Upgrade Xperia X8 |Srom-2.2.1 FloyoX8 |

Jika sebelum ini aku kongsikan rom GingerDX V019 by doixanh untuk sesi android pada kali ni aku akan kongsikan rom terbaru iaitu Srom-2.2FloyoX8...memandangkan aku...

Cara Upgrade Xperia X8 to 2.3 : GingerDX v019

Baru-Baru ni ramai yang bertanya apa lagi yang best boleh dibuat dengan xperia x8...apa yang korang boleh buat salah satu nya tukar system menggunakan...

Tutorial Cara Tukar Rom Xperia x8

untuk kali ni aku akan ajar cara nak tukar rom dengan lebih detail lagi memandangkan sebenarnya terdapat dua cara yang berbeza mengikut jenis rom...

Tutorial Tukar Baseband Xperia X8 Menggunakan Flash Tool

Untuk kali ni aku akan tunjukkan cara flash xperia x8 menggunakan flash tool dan tutorial ini boleh digunakan  untuk  menukar baseband xperia x8 dari...

Update Xperia X10 kepada Android 2.3 Official Sekarang

Berita baik untuk semua pengguna xperia x10 korang dah boleh mula update smartphone korang kepada android 2.3 Gingerbread secara sah.."sah " maksud aku korang...

Upgrade Xperia x8 to Gingerbread 2.3.5

UPDATELIHAT KOLEKSI ROM 2.3 GINGERBREAD UNTUK XPERIA X8 DI ENTRI Update Xperia x8 | Senarai Rom Xperia X8DOWNLOAD 2.3.7 GINGERDX V019 DEKAT ENTRI  Upgrade...