Sunday, August 25, 2019

HTC One M8 Prime – Bakal Hadir Dengan Fungsi Kalis Air,...

HTC One M8 merupakan antara smartphone terbaik masa kini dan bagi kami ianya lebih baik berbanding Samsung Galaxy S5 serta tampak lebih premium. Dilengkapi...

Sony Bakal Memperkenalkan Xperia C680X Dengan Android 4.2 Jellybean

Khabar angin terbaru yang sedang bertiup kencang bahawa Sony bakal memperkenalkan Xperia C680X dengan Android 4.2 Jellybean.Smartphone terbaru itu akan turut menggunakan paparan skrin...

Cara Upgrade Live With Walkman LWW : Rom HASA MIUI 3.1.11

MIUI salah sebuah sistem operasi terkenal yang berasaskan android, berbeza dari segala segi jika hendak dibandingkan dengan cyanogenmod, ianya merupakan OS dari China dengan...
harga nexus 4 16gb di Malaysia

Harga Nexus 4 16GB Di Malaysia RM1800?

Mungkin ramai yang mengetahui bahawa LG akan membawa masuk Nexus 4 tidak lama lagi sebelum krismas dimana info mengenainya boleh dibaca disini.Tiada harga rasmi...

Xiaomi Mi8 Lite Terima Kemaskini Android 9.0 Pie

Xiaomi Mi8 Lite hari ini menerima kemaskini MIUI10 Global Stable berasaskan Android 9.0 Pie sekaligus menamatkan penanti pengguna yang menunggu kemaskini tersebut dikeluarkan. Kemaskini...

OnePlus One Cyanogen Bakal Diperkenal – CM11, 3GB Ram, 2.5GHz Snapdragon...

OnePlus One Cyanogen merupakan antara smartphone canggih yang bakal diperkenalkan tidak lama lagi menggunakan sistem operasi custom rom CyanogenMod 11 berasaskan Android 4.4.2 Kit...
samsung galaxy s3 duos dual sim

Samsung Memperkenalkan Galaxy S3 Duos Secara Rasmi

Nampaknya trend smartphone dengan dual-sim semakin mendapat tempat dimana info terbaru, Samsung telah pun memperkenalkan Samsung Galaxy S3 Duos secara rasmi iaitu variasi Galaxy...

Update Xperia X10 kepada Android 2.3 Official Sekarang

Berita baik untuk semua pengguna xperia x10 korang dah boleh mula update smartphone korang kepada android 2.3 Gingerbread secara sah.."sah " maksud aku korang...

Sony Xperia M2 Dilancarkan – Smartphone Kelas Pertengahan Dengan Snapdragon 400

Sony Xperia M2, sebuah lagi smartphone terbaru milik SONY yang baru sahaja dilancarkan di MWC2014 hari ini.Merupakan sebuah smartphone kelas pertengahan yang didatangkan dengan...

Kesilapan Ketika Update Xperia X8

untuk sesi android pada kali ni aku akan senaraikan antara kesilapan-kesilapan yang sering kita lakukan masa nak update xperia x8 dengan cara...