Wednesday, May 27, 2020

Google Play Store 4.4 Bakal Diperkenalkan Dengan Navigasi Dan Antaramuka Baru...

Google Play Store 4.4 merupakan antara perkara baru yang bakal dapat dilihat dalam Android 4.4 Kit Kat yang bakal diperkenalkan tidak lama lagi.Apa yang...

Cara Install MIUI File Explorer Pada Android Smartphone

kemas simple n smart itu tangapan aku bila pertama kali melihat screenshot MIUI File Explorer nih..interface file explorer ni memberikan beberapa kelebihan kepada user...

Aplikasi Android Terbaik Wajib Install : OG Youtube – Download Video...

Aplikasi Android Terbaik Wajib Install : OG Youtube merupakan sebuah aplikasi rasmi Youtube akan tetapi telah diedit oleh seorang pembangun di XDA Dev OsamaGhareeb...

Aplikasi Android Wajib Install : Relic Rush – Game Klasik Terbaik

Aplikasi Android Wajib Install : Relic Rush - merupakan game klasik terbaik yang patut anda cuba terutamanya bagi mereka yang pernah bermain permainan sekitar...

BBM Blackberry Dikemaskini Ke Versi 2.6 – Menyokong Android 5.0, Sokongan...

BBM Blackberry, kami tidak pasti samada ada atau tidak pengguna yang masih menggunakan perkhidmatan permesejan dari Blackberry ini. Namun bagi anda yang masih cekal...
findmasjid android app

Aplikasi Android Wajib Install : Cari Masjid Berdekatan Anda Dengan FindMasjid

Kehidupan beragama kini menjadi lebih mudah dengan ada nya bantuan teknologi.Jika sebelum ini, kita telah pun lihat aplikasi android wajib install iaitu MySolat yang...

Aplikasi Androi Wajib Install : MI File Explorer v2.3.7

aku pernah tulis mengenai versi terdahulu MI File explorer ni yang mana untuk versi tersebut beberapa bugs masih wujud dan terdapat beberapa fungsi yang...

Wallpaper Google Pixel 2 Kini Boleh Dipasang Pada Peranti Android 6.0+

Google Pixel 2 telah pun dilancarkan beberapa minggu yang lepas dan bagi mereka yang telah pun membuat tempahan peranti tersebut, ianya kini dalam proses...

Keyboard Blackberry Priv Kini Boleh Dipasang Pada Mana-Mana Peranti Android

Blackberry Priv yang diperkenalkan baru-baru ini mencuri perhatian banyak pihak memandangkan ianya merupakan peranti android pertama yang dihasilkan oleh Blackberry sendiri. Lebih menarik lagi,...

Aplikasi Android Wajib Install : MI File Explorer Dark ICS Version

Mungkin ramai yang sedang mencari file explorer terbaik buat android smartphone masing-masing.Antara yang menjadi pilihan ramai pengguna ialah Astro File Manager yang mempunyai 1001...

Download New Android Market with Beautiful UI

rasa nya android market baru ni da lama release...aku dah pun try dan seriously memang smart r...nak kata simple tu xde la simple sangat...by...

Home Launcher Pixel 2 Kini Boleh Dicuba Peranti Android 5.0+

Apabila kami memutuskan untuk mencuba Launcher Google Pixel 2, ia membuatkan Nova launcher dilupakan untuk seketika sehingga kini. Konsep minimalistik yang digunakan pada launcher...

Aplikasi Android Terbaik Wajib Install : Super Video – Tonton Video...

Aplikasi android terbaik wajib install : Super Video merupakan satu aplikasi terbaik yang wajib diinstall dimana ia membenarkan anda untuk menonton sebarang video secara...

WhatsApp v2.11.444 Kini Benarkan Pengguna Sembunyikan “Blue Tick” Read Receipts

Blue ticks pada kemaskini terbaru aplikasi WhatsApp menimbulkan pelbagai reaksi baik positif mahupun negatif daripada pengguna di seluruh dunia. Tanda Blue Ticks merupakan satu...

Adakah Smartphone Anda Menyokong Ciri-Ciri USB OTG?

Adakah Smartphone Anda Menyokong Ciri-Ciri USB OTG? | Pertanyaan yang sering bermain di minda kebanyakkan pengguna smartphone adalah samada smartphone mereka menyokong ciri-ciri USB...