Sunday, August 25, 2019

Aplikasi Android Wajib Install : Space Defense Nokia 3310

Space Defense, game yang mengimbau kenangan bagi sesiapa yang pernah menggunakan smartphone legend, iaitu Nokia 3310 ataupun siri awal Nokia.Game yang ringkas akan tetapi...

Aplikasi Android Wajib Install : Glow Air Hockey 2 For Android

Air Hockey, sebuah permainan yang tak asing lagi dan sangat terkenal.Game ni mudah dijumpai di kebanyakkan shopping mall yang menyediakan pusat permainan didalamnya.Bagi yang...

CM File Manager Untuk Rom CyanogenMod 9 [CM9]

Bagi mereka yang pernah menggunakan rom Cyanogenmod 10 mungkin anda mengenali file manager Cyanogenmod iaitu CM File Manager.Sebelum ini, file manager tersebut hanya sesuai...

Aplikasi Wajib Install Pada Android Smartphone : Nemus Launcher

Bagi sesiapa yang menggunakan android smartphone mesti pening kepala nak cari home launcher terbaik untuk smartphone masing-masing.Ada sesetengah launcher agak berat dan sedikit lag...

Download Google Play Store V3.8.15

Baru-baru ni Google dah pun mengeluarkan update terbaru bagi Google Play Store mereka iaitu v3.8.15 . Antara perubahan pada update terbaru ni ialah beberapa...

Download Google Play Store v3.7.11 (Jelly Bean Edition)

Sejak Android 4.1 diperkenalkan semalam dan edisi untuk para pembangun di edarkan...para pembangun di XDA dengan pantas telah pun berjaya mengeluarkan beberapa perkara daripada...

Aplikasi Android Wajib Install : Fast Facebook

CARA UPGRADE XPERIA X8 KE ANDROID 2.3  Jom kita lihat aplikasi apa pulak yang akan direview oleh aku untuk sesi android kali ni...Fast Facebook.....

Aplikasi Android Wajib Install : Friendcaster Pro 5.0.1

UPGRADE XPERIA X8 DAN SONY W8 KE ANDROID 2.3 FULL TUTORIALFriendcaster 5.0.1 versi terbaru Friendcaster memang agak ohsem terutama pada bahagian user interface..bagi versi...

Aplikasi Android Wajib Install : HTC Mod Keyboard

CARA UPGRADE XPERIA X8 DAN SONY W8 KE ANDROID 2.3 FULL TUTORIAL jom kita tengok benda apa lagi yang wajib korang yang menggunakan android...

Aplikasi Android Wajib Install : Sygic GPS Navigation

GPS salah satu benda wajib install pada smartphone masing-masing...bagi android smartphone antara GPS yang terbaik ialah Sygic yang menyokong berpuluh-puluh maps dunia termasuk malaysia.pengalaman...