Sunday, October 17, 2021

Android Theme : Xperia S CM7 Theme V11 [MDPI]

Bagi yang pernah melihat Sony Xperia S mesti akan tertarik dengan antaramuka phone tersebut yang cantik dan kemas.Terdapat juga beberapa pembangun cuba menghasilkan satu...

Aplikasi Android Terbaik – cLock Cyanogenmod 10 , Widget Jam Terbaik...

Aplikasi Android Terbaik - cLock Cyanogenmod 10 , widget jam terbaik untuk android anda.cLock merupakan sebuah widget jam yang direka khas oleh team pembangun...

Jadikan Android Smartphone Anda Seperti iOS7 Dengan iOS Control Centre

Jadikan Android Smartphone Anda Seperti iOS7 Dengan IOS Control Centre, Antara perkara yang mnearik perhatian ramai pengguna smartphone pada tahun 2013 ini ialah pengenalan...

GO Launcher EX Theme Pack

navigation themeGO Launchermacam biasa sesi android lagi....untuk sesi pagi ni aku nak kongsikan beberapa theme untuk GO Launcher EX memandangkan aku x lagi berminat...

Android Theme : Redly Redness

Minicm7 2.2.1 Wallpaper : iron manIcons : Project Glass by BlackbearMinimalistic TextTheme : GingerIce9

Android Theme : Android 4.0 Dark ICS Instagram

Instagram, salah satu aplikasi perkongsian gambar yang sememangnya terkenal.Hampir semua orang tahu mengenai fungsi sebenar aplikasi tersebut yang bertujuan untuk memudahkan pengguna  berkongsi gambar...

Android Theme : Facebook 2.0 Black Edition by B-boy™

Mungkin ramai yang mengetahui bahawa Facebook for Android telah pun di kemaskini ke versi 2.0 yang membawakan beberapa perubahan besar yang mengembirakan ramai pihak.Kemaskini...

Android Theme : White S for CM7 [MDPI]

Memandangkan ramai yang bertanya theme apa yang aku guna untuk xperia x8 aku...aku akan kongsikan...theme yang aku guna sekarang ni merupakan theme untuk CM-7...

Tutorial Cara Tukar Bootanimation Pada Android Smartphone

Bagi sesiapa yang menggunakan android smartphone pasti akan perasaan satu animasi akan keluar sejurus selepas kita on kan phone masing-masing.Setiap animasi tersebut berbeza mengikut...

Android Theme : Vintage DC Comics Superhero Posters

Jika anda tercari-cari HD Walpaper untuk android smartphone masing-masing , kami mengesyorkan anda untuk melihat koleksi Vintage DC Comics Superhero yang dihasilkan oleh Michael...

Android Theme : Monster Rawr

Wallpaper : 3D Monster Icon : Axis Launcher : Nova Launcher Widget : Chronus Clock ( Cyanogenmod Clock) Device : Nexus 5 Versi Android : Android 4.4 Kit Kat

Download Superheroes Wallpaper

seperti yang aku dah janjikan sebelum ni di facebook page soleheencom untuk kongsikan koleksi wallpaper superheroes jika jumlah "share" gambar tersebut melebihi angka 10.Sebenarnya...

Android Theme : X8 RTM

Minicm7 2.2.1Wallpaper : Official Windows 8 WallpaperIcons : SIWS by at428hkMinimalistic TextOfficial Minicm7 Music Widget with 80% TransparencyTheme : GingerIce9

Koleksi Tema Untuk Xperia X8

Koleksi Tema Untuk Xperia X8, salah satu kelebihan bila kita upgrade Xperia X8 ialah tema phone tersebut boleh diubah dan di tukar mengikut selera...

iOS 7 Icon Pack – Jadikan Android Anda Seperti iOS 7

iOS 7 Icon Pack, iOS 7 merupakan iOS terbaru yang baru sahaja diumumkan oleh Apple pada acara mereka minggu lepas dan antara yang menarik...

Android Theme : Download ICS Wallpaper for Android

memandangkan ramai yang minta dan ramai yang tercari-cari Android Ice Cream Sandwich wallpaper, sesi kali ni aku akan kongsikan beberapa keping ICS wallpaper.ada lagi...
xperia wallpaper for desktop HD Wallpaper

Download Official Sony Xperia Festive Season Wallpaper

Bersempena Hari Natal dan juga Sambutan Tahun Baru 2013 yang tidak lama lagi, pihak Sony Mobile Jepun mengeluarkan siri wallpaper khas bagi menyambut perayaan...

Android Themes : Go Sms Windows Phone 7 Theme

CARA UPGRADE XPERIA X8 KE ANDROID 2.3 suka kan sesuatu yang minimal dan simple? bagi peminat benda yang minimal korang boleh jadikan android smartphone...

Android Theme : Ωmega Digital Clock

Bagi mereka yang tercari-cari widget jam digital yang sesuai untuk diletakkan di homescreen, aku syorkan korang untuk menggunakan omega digital clock.terdapat kira-kira 5 jenis...

Download Wallpaper Rasmi LG G3 Untuk Smartphone Anda

Setiap flagship phone yang diperkenalkan akan didatangkan dengan ciri-ciri tersendiri termasuk wallpaper rasmi yang melambangkan smartphone tersebut. Seperti kebanyakkan smartphone flagship lain, LG G3...

Download Cosmic Flow 1080p HD Wallpaper

Cosmic Flow ialah salah satu "live wallpaper" daripada Sony untuk xperia smartphone mereka yang mana ia pertama kali dilihat digunakan pada Sony Xperia S...

Bootanimation Cyanogenmod 10 [ CMX ] Yang Cool

Rasanya kebanyakan pengguna android terutamanya pengguna custom rom sudah pun tahu mengenai Cyanogenmod yang terbaru iaitu Cyanogenmod 10 ataupun dikenali sebagai CMX.Awal bulan Julai...

Cara Install Launcher Xperia Z Ultra Pada Android Smartphone

Cara Install Launcher Xperia Z Ultra Pada Android Smartphone , Xperia Togari atau lebih dikenali sebagai Xperia Z Ultra merupakan smartphone terbaru milik Sony...

Muat Turun Wallpaper Rasmi Sony Xperia Z2 “Sirius”

Sony Xperia Z2 "Sirius" merupakan smartphone terbaru milik Sony dengan spesifikasi tinggi termasuk di datangkan dengan Android 4.4 Kit Kat.Smartphone ini dilengkapi dengan pelbagai...

Android Theme : Cara Install Bootanimation Xperia Z Jellybean

Xperia Z yang diperkenalkan pada CES13 baru-baru ini mendapat perhatian setiap peminat android dan turut menerima pelbagai anugerah ada CES13 yang lalu antaranya "The...