Aplikasi Android Terbaik 2013 pilihan kami kali ini ialah WhatsApp Plus (WhatsApp+) sebuah aplikasi permesejan yang ditambah baik dari aplikasi asal iaitu WhatsApp.Whatsapp+ mempunyai pelbagai fungsi tambahan yang tidak terdapat pada Whatsapp menjadikan ianya lebih baik berbanding aplikasi asal.
Antara fungsi WhatsApp plus ini ialah sokongan pemasangan tema (theme), sembunyikan status online pengguna, antaramuka yang boleh di customize mengikut citarasa pengguna dan beberapa ciri-ciri lain.
Ikuti langkah install dibawah bagi mengelakkan dari sebarang masalah berlaku ketika proses install aplikasi ini :
1- Backup conversation anda. pergi ke bahagian chat setting > backup conversation.
2- Pergi bahagian app setting > WhatsApp ( jika anda pernah install)
3- Pilih clear cache kemudian stop application.
4- Uninstall aplikasi asal WhatsApp tadi.
5- Download aplikasi WhatsApp+ dan install seperti biasa.
Selesai install, anda akan diberi pilihan untuk restore semula conversation anda sebelum ini.Tema untuk WhatsApp+ boleh di download di bahagian setting > PLUS > Download Theme.
kawe try install xdpt la pulok..ckp sms error suh donlop kt google play
sme la dgn sy..
kt fon satu lagi jadik, kt fon sendiri x dpt install lak whtsapp+ ni
sempoi…dh try dh..
Up
wechat xde ke admin??
Macam mana nak buat ? Contact kawan jadi bentuk bulat ekk .
Install Whatsapp+ ni, guna theme yg dia sediakan.
sy dh try , tq soleheen.com ,
x leh..dia suh uninstall clean master..task killer..install wassap dr g.play.then uninstal balik..dah buat tp still error yg sama kuar.camner erk?
Takleh pun hide status onl. Dah install PLUS DONATION . tetap cakap not detected. Hmmm camne boss?
cari link whatsapp+ dah di “mod”. kalau tak faham, pm saya di facebook.
knp x jmp pun whatsapp+ tu kt playstore..
Memang xkan jumpe dekat playstore 🙂
Memang comey theme dia..Boleh pilih ikut suka hati..Selain dari ciri-ciri extra plus yg tidak terdapat dalam versi biasa..Memang kelas gitu…Sampaikan kawan-kawan saya jeles..Hehehe
Terbaik boss
Notification icon bila terima whatsapp x de la. Macamana nak fix erk??
saya punya okay je. install version berapa tu ?
mmg kua whatsapp messanger ke whatsapp plus..
WhatsApp+
kenapa bile da install bile click continue dia detect date version dgn date fone xsame..aduhh
sy dh guna lma whatapp.pastu aritu dy swuh update..bila update xbley…then skrg sy xley gna dh whaapp.
WhatsApp Ori ke WhatsApp+ yang dia suruh update tu ?
Sama..mcmn nak update?kan whatsapp+ xde dkt playstore……
download dari laman web rasmi mereka untuk versi terbaru. http://www.whatsapp-plus.net/download.php
saya jadi macam ni “an existing package by the same name with conflicting signature is already installed”..mohon pencerahan
kena uninstall dulu aplikasi whatsapp dekat phone tu then install whatsapp plus ni.
Kalau dia kata macam ni – “‘kelihatan seperti klien anda telah diubahsuai . Sila muat turun versi terkini dari Google Play .”” Macam mana ??? Sy try guna sms pun tak boleh .
Sye pon jdi mcam ikmal..nk wat caner erk??? Sye da uninstalled dah…jdi camni gak…aami
sila download versi terbaru.
mcm mana nak install dkt xperia arc s ? sbb kalo pon whatsapp yg asal kita dah delete factory version masih ade. bila install whatsapp+ dia akan keluar an existing package by the same name with conflicting signature is already installed berulang kali. ada cara tak nk install ?
Untuk delete yang pre-installed, phone kena root dulu > masuk dalam sistem phone > delete manual. Boleh refer artikel ni http://soleheen.com/2012/09/cara-uninstall-aplikasi-asal-pada-android-smartphone.html
x blh la nak download..error..cmne nk buat?
Camana nk root phone Lenovo a889 yek
salam. bro nak tanya theme ape yg dipakai kt screenshot atas tu?? lawa la. lame dah crik tk jumpe.
tq..done install
Nk no admin blih tak nk tye pasal whatsapp plus..plis
Jangan download whatapps+ ni sebab saya dah dowbload..bleh guna 2-3 hari ja..lepastu whatsapps akan banned kita selama 24 jam…lgi satu whatsapps+ ni tak guarantee privasi macam whatapps…
So jangan download nasihat saya
kenape saye punye dia tulis whtsapp+ vrashed ?? ape masalah ??