Aplikasi Android Terbaik 2013 : WhatsApp Plus – Lebih Baik Berbanding Aplikasi WhatsApp

38
3,240 views
views

Aplikasi Android Terbaik 2013 pilihan kami kali ini ialah WhatsApp Plus (WhatsApp+) sebuah aplikasi permesejan yang ditambah baik dari aplikasi asal iaitu WhatsApp.Whatsapp+ mempunyai pelbagai fungsi tambahan yang tidak terdapat pada Whatsapp menjadikan ianya lebih baik berbanding aplikasi asal.

Antara fungsi WhatsApp plus ini ialah sokongan pemasangan tema (theme), sembunyikan status online pengguna, antaramuka yang boleh di customize mengikut citarasa pengguna dan beberapa ciri-ciri lain.

Ikuti langkah install dibawah bagi mengelakkan dari sebarang masalah berlaku ketika proses install aplikasi ini :

1- Backup conversation anda. pergi ke bahagian chat setting > backup conversation.
2- Pergi bahagian app setting > WhatsApp ( jika anda pernah install)
3- Pilih clear cache kemudian stop application.
4- Uninstall aplikasi asal WhatsApp tadi.
5- Download aplikasi WhatsApp+ dan install seperti biasa.

Selesai install, anda akan diberi pilihan untuk restore semula conversation anda sebelum ini.Tema untuk WhatsApp+ boleh di download di bahagian setting > PLUS > Download Theme.

38 COMMENTS

  1. x leh..dia suh uninstall clean master..task killer..install wassap dr g.play.then uninstal balik..dah buat tp still error yg sama kuar.camner erk?

  2. Memang comey theme dia..Boleh pilih ikut suka hati..Selain dari ciri-ciri extra plus yg tidak terdapat dalam versi biasa..Memang kelas gitu…Sampaikan kawan-kawan saya jeles..Hehehe

  3. saya jadi macam ni “an existing package by the same name with conflicting signature is already installed”..mohon pencerahan

  4. mcm mana nak install dkt xperia arc s ? sbb kalo pon whatsapp yg asal kita dah delete factory version masih ade. bila install whatsapp+ dia akan keluar an existing package by the same name with conflicting signature is already installed berulang kali. ada cara tak nk install ?

  5. Jangan download whatapps+ ni sebab saya dah dowbload..bleh guna 2-3 hari ja..lepastu whatsapps akan banned kita selama 24 jam…lgi satu whatsapps+ ni tak guarantee privasi macam whatapps…
    So jangan download nasihat saya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here