Cara Root Xperia SP

1

Cara Root Xperia SP , Seperti yang kami pernah beritahu dalam artikel Kenapa Perlu Root Android Phone dan Apa Kelebihannya, tidak lengkap rasanya jika smartphone android tidak di root, bagi anda yang berminat untuk root Xperia SP masing-masing,DooMLoRD telah pun memperkenalkan cara mudah untuk root, ikuti langkah-langkah mudah dibawah.

Xperia SP merupakan antara smartphone terbaru dalam 2013 yang dilancarkan bersama-sama dengan Xperia L dan didatangkan bersama android 4.1 Jelly bean  , 1.7GHz Snapdragon S4 Pro , 1GB ram dan 8MP camera.Smartphone ini telah pun dilancarkan di Malaysia dan boleh didapati pada harga sekitar RM1299.

CARA ROOT XPERIA SP

1- Turn offkan anti-virus anda buat sementara waktu ketika proses dijalankan.
2- Download file root Xperia SP Jelly Bean kemudian extractkan dalam 1 folder dan letak di desktop.
3- Tekan pada file RunMe.Bat.
4- Ikuti arahan yang dipaparkan di skrin komputer anda.
5- Reboot phone dan enjoy.

Agak mudah sebenarnya menggunakan cara ini dan jika anda ingin ketahui lebih banyak info mengenai smartphone, rujuk bahagian kategori di bahagian sidebar blog seperti android theme , koleksi aplikasi wajib install , senarai harga terkini dan info smartphone terbaru.

Jangan lupa sertai facebook page | Twitter Youtube soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak informasi tips dan tutorial mengenai dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika anda menghadapi sebarang masalah.

SOLEHEEN TV
Anda mempunyai sebarang soalan untuk ditanyakan atau inginkan pendapat kami? Ikuti team soleheen di Twitter, YouTube, Instagram dan juga Facebook Page. Kita sembang disana!
Share.

1 Comment

  1. Pingback: Cara Root Xperia S Jelly Bean 6.2.B.0.211 | SOLEHEENDOTCOM

Leave A Reply