Cara Root Xperia J Android 4.1 Jelly Bean Firmware 11.2.a.0.21 / .31

Cara Root Xperia J Android 4.1 Jelly Bean Firmware 11.2.a.0.21 , berita baik bagi anda yang tertunggu-tunggu cara root xperia J Jelly bean , seorang pembangun XDA Dev iaitu DooMLoRD telah pun berjaya menemui cara mudah untuk root Sony Xperia J yang menggunakan firmware 11.2.a.0.21 dan .31.

Jika anda masih ragu-ragu kenapa perlu root android smartphone, kelebihan root telah pun kami bincangkan dalam artikel Kenapa Perlu Root dan Kelebihannya.Cara root ini agak mudah dimana ianya hanya menggunakan root script dan berkesan untuk phone yang masih belum unlocked bootloader ataupun sudah.Bagi anda yang berminat boleh ikuti langkah-langkah root dibawah.

CARA ROOT XPERIA J ANDROID 4.1 JELLY BEAN 11.2.a.0.21 / .31

1- Turn offkan anti-virus anda buat sementara waktu ketika proses dijalankan.
2- Download file root Xperia J Jelly Bean kemudian extractkan dalam 1 folder dan letak di desktop.
3- Tekan pada file RunMe.Bat.
4- Ikuti arahan yang dipaparkan di skrin komputer anda.
5- Reboot phone dan enjoy.

Agak mudah sebenarnya menggunakan cara ini dan jika anda ingin ketahui lebih banyak info mengenai smartphone, rujuk bahagian kategori di bahagian sidebar blog seperti android theme , koleksi aplikasi wajib install , senarai harga terkini dan info smartphone terbaru.

Jangan lupa sertai facebook page | Twitter Youtube soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak informasi tips dan tutorial mengenai dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika anda menghadapi sebarang masalah.

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

2 COMMENTS

  1. sy dah download dah ikut arahan die smua dh tp tk jd ap2 pn ble connectkn ke pc?extractkn dlm 1 fail tu mcm mne?extractkn lpas tu letak dlm 1fail baru ke?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here