Cara Root Xperia S Jelly Bean 6.2.B.0.211

Cara Root Xperia S Jelly Bean 6.2.B.0.211, firmware 6.2.B.0.211  merupakan kemaskini jelly bean kedua untuk Xperia S selepas kemaskini pertama dikeluarkan iaitu 6.2.B.0.200.Bagi anda yang pernah root atau menggunakan custom rom sebelum ini , kemaskini tersebut akan membuatkan anda kehilangan akses root pada phone masing-masing.

*Pengguna Sony Xperia SP yang ingin root phone masing-masing, anda boleh ikuti langkah mudah di dalam artikel Cara Root Xperia SP.

 photo xperiasjellybean_zps5251949e.jpg

Berita baik bagi pengguna Xperia S dimana seorang pembangun terkenal di XDA Dev iaitu DooMLoRD telah pun berjaya menemui cara untuk root Xperia S jelly bean yang menggunakan firmware 6.2.B.0.211.Cara yang diperkenalkan agak mudah dan berkesan untuk kedua-dua locked atau unlocked bootloader.

Bagi anda yang berminat untuk root phone masing-masing , ikuti langkah tutorial di bawah.Harus diingat , tutorial ini hanya untuk firmware 6.2.B.0.211.

CARA-CARA ROOT SONY XPERIA S JELLY BEAN FIRMWARE 6.2.B.0.211

1- Turn offkan anti-virus anda buat sementara waktu ketika proses dijalankan.
2- Download file root Xperia S Jelly Bean kemudian extractkan dalam 1 folder dan letak di desktop.
3- Tekan pada file RunMe.Bat.
4- Ikuti arahan yang dipaparkan di skrin komputer anda.
5- Reboot phone dan enjoy.

Mudah bukan ? Jika anda mengalami masalah seperti error atau mempunyai firmware berlainan, flash firmware 6.2.B.0.211 ( Tutorial Upgrade Xperia S Ke Android 4.1 Jelly Bean) dan mulakan proses diatas.

Ingin ketahui lebih banyak info mengenai smartphone?

Jangan lupa sertai facebook page | Twitter Youtube soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak informasi tips dan tutorial mengenai dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika anda menghadapi sebarang masalah.

KLIK LIKE TWEET DAN G+ SHARE

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here