Cara Upgrade Xperia X8 : Xperia Soul Engine Stock Kernel

6

Cara Upgrade Xperia X8 : Xperia Soul Engine Stock Kernel merupakan sebuah rom yang sering dikemaskini untuk memantapkan lagi prestasi rom tersebut.Dalam versi rom terbaru ini , pembangunnya iaitu 95mediatech Soul Team Xda melakukan beberapa perubahan besar yang dikatakan antara kemaskini paling sempurna.Rom tersebut mendapat rating 5 star daripada pengguna Xperia X8 yang lain.

 photo romxperia820132_zps411c7a12.png photo romxperia82013_zpsabb576e7.png

Berasaskan android 2.3.7 , ianya boleh dikatakan amat stabil dengan cara penggunaan yang betul.Bagi anda yang berminat untuk mencuba rom ini, boleh ikuti langkah-langkah install dibawah.

CARA INSTALL ROM XPERIA SOUL

1- Pastikan anda dah root dan install xrecovery.
2- Download rom dan masukkan dalam memori kad.Download.
3- Offkan phone dan masuk ke mode recovery.
4- Pilih wipe data / factory reset kemudian pilih wipe cache.
5- Pergi ke bahagian Advance > pilih wipe dalvik cache.
6- Kemudian, pergi ke mount&storage > pilih format system.
7- Install rom tadi dengan cara Install custom zip > choose from sdcard.
8- Reboot dan enjoy.

Jika dilihat daripada screenshot rom tersebut, ianya agak menarik.Anda boleh ubah beberapa perkara jika mahu, antaranya menggunakan GT Launcher Prime , wallpaper DC Superheroes dan juga aplikasi Youtube downloader.Untuk lihat koleksi rom pilihan kami yang lain , anda boleh rujuk di bahagian kategori Xperia X8 dan pilih apa yang dikehendaki.

Ingin tahu lebih banyak info tips dan tutorial mengenai android smartphone ?

Jangan lupa sertai facebookpage | Twitter Youtube soleheendotcom dan anda juga boleh bertanyakan soalan kepada krew kami jika menghadapi sebarang masalah.

KLIK LIKE TWEET DAN G+ SHARE

6 Comments

  1. Mohd Zulhanafi on

    Salam.. rom yg sgt smooth. tp lepas install, msalah untuk browse internet. internet connected tp bile bkak browser x dpt nk access. Ape msalahnye agak2?

TINGGALKAN KOMEN ANDA