Cara Root Xperia Miro [Updated]

2

Cara Root Xperia Miro, artikel kali ini merupakan versi kemaskini yang disertakan dengan tutorial root xperia miro yang lebih mudah.Tutorial ini hanya memerlukan anda untuk download software tanpa perlu menggunakan flashtool untuk downgrade smartphone tersebut.Bagi yang masih keliru dan tertanya-tanya kenapa perlu root phone anda boleh rujuk artikel Kelebihan Root Smartphone.

 photo rootxperiamiro_zpsd35f3a4b.jpeg

Cara ini boleh digunakan untuk semua firmware Xperia Miro samada 11.0.A.5.8 ataupun 11.0.A.5.5.Bagi anda yang berminat boleh ikut langkah-langkah dibawah.Pastikan anda ikut semua langkah ini dengan teliti :

CARA ROOT XPERIA MIRO LATEST FIRMWARE

1- Download software unlockroot kemudian extract dalam 1 folder dan letakkan di dekstop.Download.
2- Pergi pada setting phone > tick pada unknown sources kemudian > tick pada USB Debugging.
3- Buka Unlockroot kemudian tekan root.
4- Tunggu software tersebut detect phone anda kemudian pilih phone tersebut.
5- Enjoy.

Mudah bukan?  Jika masih tak faham atau ragu-ragu, tanya kami di ruang komen dibawah ataupun secara terus di Facebook page soleheendotcom.Kami akan cuba bantu sebaik mungkin.

Jangan lupa tekan like dan sertai facebook page soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak tips informasi dan tutorial dunia android serta dunia gajet ataupun anda boleh bertanyakan soalan kepada krew kami jika menghadapi sebarang masalah.

Klik Like | Tweet | G+Share

KONGSIKAN PENDAPAT ANDA.MULAKAN DISKUSI

2 Comments

  1. tak boleh root bang..dah buat banyak kali.dah root,lepas tu unroot balik.same je.tak boleh.nak buat macam mana haa?

TINGGALKAN KOMEN ANDA