Cara Root Sony Xperia E Android 4.1 Jelly Bean

By | May 20, 2013

Cara Root Sony Xperia E Android 4.1 Jelly Bean , Sony Xperia E merupakan Xperia siri 2013 yang dilancarkan bersama kembarnya iaitu Xperia E Dual.Menggunakan androi 4.0 ICS ketika mula dikeluarkan , smartphone low-end tersebut telah pun menerima kemaskini rasmi android 4.1 Jelly Bean.

 photo xperia-e-ss-black-front-android-smartphone-620x440_zpscee2924d.png

Bagi yang ingin root Xperia E masing-masing anda boleh ikuti langkah mudah dibawah dan jika masih tertanya-tanya kenapa perlu root dan apa kelebihannya boleh rujuk artikel yang telah kami sediakan tidak lama dahulu.

CARA ROOT SONY XPERIA E

1- Pergi pada phone anda “setting > tick pada unknown sources”
2- Kemudian on kan USB Debugging.
3- Download file apk root ini dan letakkan dalam memori kad. Download
4- Selesai download, install file tadi.
5- Buka aplikasi yang diinstall tadi.Anda akan nampak beberapa pilihan.
6- Pilih SuperSU kemudian pilih mode .
7- Reboot phone anda dan tahniah , anda berjaya root phone tersebut.

Mudah bukan?

Ingin tahu lebih banyak info tips dan tutorial mengenai android smartphone ?

Jangan lupa sertai facebookpage | Twitter Youtube soleheendotcom dan anda juga boleh bertanyakan soalan kepada krew kami jika menghadapi sebarang masalah.

KLIK LIKE TWEET DAN G+ SHARE

SOLEHEEN TV

9 thoughts on “Cara Root Sony Xperia E Android 4.1 Jelly Bean

        1. soleheen Post author

          tak sesuai dengan firmware yang kau guna sekarang zafli..latest firware berapa? check build number dekat about phone.

          Reply
          1. soleheen Post author

            Yup yang tu, tapi cara root dah lain sikit, kena flash kernel lama > root guna framaroot > flash balik kernel asal. baru setel. nanti lepas exam aku kemaskini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *