Orange-Octane-CM7-Theme

Koleksi Tema Untuk Xperia X8

Koleksi Tema Untuk Xperia X8, salah satu kelebihan bila kita upgrade Xperia X8 ialah tema phone tersebut boleh diubah dan di tukar mengikut selera masing-masing.Dalam artikel kali ini kami akan berkongsi beberapa tema xperia x8 yang menarik untuk dicuba oleh anda.

Jika sebelum ini, kami dah pun kongsikan tema White S untuk android theme chooser yang terdapat dalam rom 2.3 Gingerbread dalam koleksi kali ini terdapat kira-kira 10 jenis tema berlainan untuk theme chooser pada phone anda.Cuma perlu download kemudian extract dan masukkan ke dalam memori kad.

CARA – CARA INSTALL TEMA UNTUK XPERIA X8

1- Masukkan file apk tema yang anda minati.
2- Install file apk tersebut.
3- Buka theme chooser dan apply tema yang dah diinstall tadi.
4- Reboot phone.
5- Enjoy.

Suka untuk kami ingatkan bahawah tema ini hanya lah untuk rom android 2.3 gingerbread dan mungkin ada sesetangah rom baru yang tak sokong tema-tema tersebut sepenuhnya.Lebih tepat lagi , hanya rom berdasarkan CM7 sahaja yang sesuai untuk guna tema ni.

Download

Ingin tahu lebih banyak info tips dan tutorial mengenai android smartphone ?

Jangan lupa sertai facebookpage | Twitter Youtube soleheendotcom dan anda juga boleh bertanyakan soalan kepada krew kami jika menghadapi sebarang masalah.

KLIK LIKE TWEET DAN G+ SHARE

p/s – Tahukah anda, komen terbaik dan terbanyak bulanan akan mendapat TOP UP PERCUMA bernilai RM10 dari kami di soleheendotcom? Rajin kan diri anda untuk memberi komen | like | tweet artikel kami 🙂

SOLEHEEN TV

soleheen

IKUTI TEAM SOLEHEEN.COM MELALUI AKAUN-AKAUN MEDIA SOSIAL KAMI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *