Cara root Sony Xperia Acro S latest firmware bagi mereka yang baru sahaja update phone masing-masing atau belum pernah root.Agak mudah sebenarnya menggunakan cara ini berbanding dengan cara lama seperti menggunakan flashtool atau unlocked bootloader phone.Tutorial ini berkesan untuk kedua-dua phone samada bootloader locked atau dah di unlocked.
CARA ROOT XPERIA ACRO S FIRMWARE 6.1.A.2.55
1- Download file ERoot.zip dan extractkan pada desktop.[Download]
2- dekat phone pergi setting > tick usb debugging dengan unknown sources
3- offkan antivrus komputer.
4- sambungkan phone dekat komputer.
5- buka file yg anda telah download tadi kemudian install dan klik root. [file akan diupdate terlebih dahulu]
6- tunggu proses selesai.
7- Enjoy.
Mudah bukan ?
Jangan lupa sertai facebook page | Twitter | Youtube soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak informasi tips dan tutorial mengenai dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika anda menghadapi sebarang masalah.
KLIK LIKE TWEET DAN G+ SHARE
p/s – Tahukah anda, komen terbaik dan terbanyak bulanan akan mendapat TOP UP PERCUMA bernilai RM10 dari kami di soleheendotcom? Rajin kan diri anda untuk memberi komen | like | tweet artikel kami 🙂