Cara Install Google Current Pada Android Smartphone

0
281 views
views

baru-baru ni google telah pun melancarkan aplikasi Google Current yang merupakan sebuah aplikasi berbentuk majalah yang membolehkan kita mengikuti dan membaca perkembangan terkini blog dan website yang kita ikuti ataupun kita langgani melalui rss feed..untuk lebih maklumat mengenai Google Current korang boleh baca di laman web amanz.my [Google Currents Diperkenalkan Untuk Platform Android Dan Juga iOS]

aku dah pun cuba aplikasi ni dan benda ni  memudahkan lagi pembaca untuk mengikuti perkembangan terkini sesebuah laman web ataupun blog yang mereka minat…kita hanya perlu melanggan rss feed menggunakan google reader ataupun follow website tersebut untuk membolehkan isi kandungan nya dimasukkan.

korang boleh ikut cara-cara dibawah bagi membolehkan korang membaca dan mengikuti perkembangan terkini blog kegemaran menggunakan aplikasi ni :

1-buka aplikasi google current pada android smartphone korang
2-pada bahagian library tekan butang “add” kemudian pergi ke bahagian “Google Reader”
3-pilih blog dan website kegemaran korang.
4-tunggu proses syncronise selesai
5-selesai dan korang boleh membaca seperti biasa.

jika website tu x mempunyai widget follower ataupun google friend connect seperti di amanz.my apa yang korang perlu lakukan ialah langgani rss feed website tu menggunakan google reader dan secara automatik website tersebut akan muncul pada senarai dalam google current.

antaramuka Google Current for Android

antara blog yang aku subscribe

apa yang best bila menggunakan Google Current nih korang x perlu lagi bersusah payah membuka browser pada android smartphone dan bersusah payah menaip URL website kegemaran..hanya dengan satu klik korang dah boleh ikuti segala perkembangan website tersebut.

DOWNLOAD GC 1.0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here