Hosting Dan Domain Terbaik Malaysia: Review Serverfreak

Hosting Dan Domain Terbaik Malaysia: Review Serverfreak, Artikel ringkas bagi mereka yang sedang mencari penyedia hosting dan domain terbaik di malaysia dimana kami akan tulis review mengenai serverfreak salah satu syarikat penyedia terbaik di Malaysia.Sejauh mana bagusnya Serverfreak ni? Jom lihat dan nilai.

Jika dilihat pada sejarah soleheendotcom  , kami bermula dengan platform blogspot dan kemudiannya berpindah ke hosting wordpress.org sendiri.Secara jujurnya, ketika proses berpindah kami tidak mempunyai asas langsung dan ianya mengambil masa hampir sebulan mencari dan belajar mengenai self-hosted blog serta syarikat penyedia hosting mana yang terbaik.

Customer Support Service Yang Superb

-Setelah membuat beberapa survey, Serverfreak dipilih berdasarkan review ramai baik blogger lain dan dan nampak lebih menyakinkan.Apa yang terbaik nya mengenai serverfreak ialah customer support service mereka yang sangat mengkagumkan.Support service merupakan perkara pertama dan paling penting yang perlu diambil kira sebelum anda berpindah ke self-hosted blog.

-Email pertanyaan yang dihantar akan dibalas dengan sangat cepat tanpa perlu menunggu berhari-hari.Sesuai bagi anda yang baru nak berjinak secara serius dalam dunia blog dan tidak mempunyai apa-apa asas langsung , pihak serverfreak akan melakukan segalanya untuk anda dalam urusan perpindahan blog tersebut.

-Cuma beri kan maklumat yang diperlukan oleh mereka dan segalanya akan selesai dalam masa yang amat singkat.Ketika minggu pertama selepas pindah ke wordpress.org , soleheendotcom mengalami masalah dimana artikel lama kami tidak dapat diakses melalui permalink asal walaupun artikel tersebut wujud.Email dihantar kepada serverfreak untuk membantu dan alhamdulillah ianya diselesaikan oleh pihak serverfreak dalam hanya beberapa jam.

Bagaimana dengan harga yang ditawarkan oleh mereka?

-Menyentuh mengenai soal harga , serverfreak mungkin kelihatan sedikit mahal berbanding yang lain.Tapi harus diingat, yang terlalu murah itu selalunya mempunyai beberapa masalah dan banyak kekurangan.Jika tidak percaya anda boleh google untuk mencari masalah mengenai syarikat hosting murah ini.

 photo serverfreak_zps2d107fc7.png

-Jika hendak dibandingkan dengan servis yang ditawarkan serta support yang superb, anda akan rasa bahawa harga yang dibayar adalah sangat-sangat berbaloi dan murah sebenarnya.

-Nasihat kami, jangan terlalu pandang pada harga yang murah untuk mengelakkan diri anda dari menyesal di kemudian hari.Tidak salah untuk melabur bagi sesuatu yang sangat berkualiti.

-Pernah terjadi 1 kes dimana pengguna terpaksa berpindah dari 1 hosting murah kerana blog selalu down dan kerap mengalami masalah.Agak leceh dan sangat menyusahkan apabila terpaksa berpindah hosting.

– Anda boleh semak servis yang ditawarkan oleh mereka di sini.

Masih ragu-ragu ?

– Lupakan keraguan anda dan pilih serverfreak mudah dan senang.Paling penting sangat pantas ketika melayan masalah pelanggan mereka.

– Kami mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak Serverfreak kerana sudi menaja soleheendotcom.

 photo serverfreak_zps2d107fc7.png

Jangan lupa sertai facebook page | Twitter | Youtube kami untuk mengetahui lebih banyak informasi tips dan tutorial mengenai dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika anda menghadapi sebarang masalah.

KLIK LIKE TWEET DAN G+ SHARE

p/s – Tahukah anda, komen terbaik dan terbanyak akan mendapat “sesuatu” dari kami di soleheendotcom? Rajin kan diri anda untuk memberi komen | like | tweet artikel kami 🙂

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

1 COMMENT

  1. Dapatkan senarai lengkap terkini dan penuh penyedia hosting di Malaysia 2015 di malaysiatophosting.com. Website ni selalu di update dengan syarikat hosting terbaru di malaysia. Kalau anda adalah penyedia hosting, boleh berhubung dengan admin untuk menyenaraikan syarikat anda. Tiada caj dikenakan bagi menyenaraikan syarikat anda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here