Cara Upgrade Live With Walkman LWW : Rom IceCream Pureness

IceCream Pureness sebuah lagi rom yang direka khas buat Xperia siri 2011 MDPI seperti Xperia Mini, Mini Pro, Xperia Active dan juga Live With Walkman.Berasaskan android 4.0.4 ICS, ianya dilengkapi dengan 1001 fungsi tambahan dan juga tweaks bagi memantapkan lagi prestasi rom ICS tersebut.

Perubahan juga dilakukan terhadap antaramuka phone tersebut dimana ianya lebih kemas dan cantik jika hendak dibandingkan dengan rupa asal rom xperia siri 2011.Screenshot rom tersebut boleh dilihat di bawah :

Bagi anda yang berminat untuk cuba rom ini boleh ikuti langkah-langkah dibawah :

CARA-CARA INSTALL ROM XPERIA PURENESS
1- Pastikan anda dah pun root phone masing-masing.
[Tutorial Mudah Cara Root LWW Tanpa Unlocked Bootloader] 2- Install Cwm-Recovery pada phone anda.
[Tutorial Mudah Install CWM-Recovery Pada LWW] 3- Download rom dan masukkan ke dalam memori kad.
[Download] 4- Masuk kedalam mode recovery melalui cara restart phone dan bila logo SONY keluar, tekan volume down berulang kali sehingga recovery muncul.
5- Pilih full wipe/wipe data.
6- Kemudian pilih wipe cache.
7- Pergi ke bahagian “Mount&Storage” dan pilih format system.
8- Pergi bahagian Advance pilih Wipe Dalvik Cache.
9- Flash rom tadi melalui cara pilih “install custom zip > choose from sdcard > pilih file rom.
10 – Reboot bila selesai dan enjoy.

Jangan lupa sertai facebook page soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak maklumat tips dan tutorial dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika anda menghadapi sebarang masalah.

klik Like | Tweet | G+ Share

19 COMMENTS

  1. salam admin nape ROM nih x leh install asyik boot loop je pastu format..
    pastu ROM Xperia Ultimate HD lepas install sume x leh nak touch x leh buwat ape2 kecuali kuat kan suare ngan perlahan kan suare tuh je.. mcm mane eh?

  2. assalamualaikum , bro ! tolong kemaskini link download ROM (cara upgrade live with walkman LWW : icecream pureness) untuk xperia mini pro .. thank you 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here