Top 10 Smartphone Di UK : 4 Model Samsung Galaxy Diatas, S3 Ditempat Pertama

[dropcaps style=”square”]A[/dropcaps]ndroid Rule”  ungkapan yang sesuai apabila melihat ranking kedudukan smartphone paling popular di UK.Mengikut kajian yang dilakukan oleh uSwitch yang menyenaraikan 10 smartphone terkenal di UK mengikut setiap bulan, bagi bulan Disember 2012, Samsung Galaxy S3 16gb menduduki tempat pertama diikuti model-model lain.

samsung galaxy S3 price malaysia

Smartphone jenama Samsung mendominasi ranking dengan 4 model mereka tersenarai sebagai top 10.LG Nexus 4 menduduki tempat keempat diikuti Apple iPhone 4S di kedudukan kelima.Apple iPhone 5 yang baru dilancarkan baru-baru ini menduduki tempat ke enam manakala Samsung Galaxy Ace 2 meduduki tempat terakhir iaitu kesepuluh.

top smartphone in UK and world

Antara smartphone lain yang tersenarai ialah Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Note, HTC Wildfire S,Sony Xperia U,LG Nexus 4,HTC One X,Apple iPhone 4S dan iPhone 5.

UNDI SOLEHEENDOTCOM SEBAGAI “FAVOURITE GADGETS BLOG” ANDA SEKARANG DI MALAYSIA SOCIAL MEDIA WEEKS 2013.

Disebalik perang saman-menyaman antara Apple dan Samsung, ianya ternyata membuatkan produk Samsung semakin terkenal dan mendapat tempat di hati ramai pengguna.Jika dilihat di US pula,menurut Comscore, Android OS kini mendominasi pasaran disana meninggalkan iOS di tempat kedua.

via

Jangan lupa sertai facebook page soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak informasi tips dan tutorial mengenai dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika anda menghadapi sebarang masalah.

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here