Lenovo Memperkenalkan K900, Smartphone Dengan 5.5″ 1080p screen,13MP camera

CES13 terus menerus menyaksikan beberapa smartphone dan tablet baru diperkenalkan, tidak ketinggalan, Lenovo yang turut memperkenalkan K900 sebuah smartphone dengan skrin 1080p bersaiz 5.5 inci.Ia turut dilengkapi dengan 13MP camera dan juga Dual-core Atom processor.

lenovo K900 specs

Skrin yang digunakan ialah Corning Gorilla Glass 2 yang terkenal dengan tahan calar dan antara skrin terkukuh.Pada bahagian camera, K900 menggunakan Sony BSI sensor dengan F/1.8 lens dan camera hadapan nya pula mempunyai 88-degree viewing angle yang akan membuatkan pengalaman membuat video calling lebih baik dan jelas berbanding smartphone biasa.

Berbeza dengan smartphone lain yang diperkenalkan, K900 menggunakan dual core Atom processor [Clover Trail+] yang mungkin akan mempunyai kelajuan sekitar 1.7Ghz .Namun, pihak mereka tidak memberitahu versi android yang akan digunakan pada K900 dan ramai yang menjangka kan ianya adalah android 4.1 Jellybean.

SUDAHKAN AND UNDI SOLEHEENDOTCOM SEBAGAI “FAVOURITE GADGETS BLOG” ? UNDI SEKARANG DI MALAYSIA SOCIAL MEDIA WEEKS 2013.

Lenovo akan memperkenalkan smartphone tersebut kepada pasaran China terlebih dahulu sebelum diperkenalkan kepada beberapa negara lain pada bulan April ini.Tiada harga rasmi yang diumumkan,apa yang boleh kita lakukan ialah sama-sama tunggu kemunculannya kelak.

Jangan lupa tekan like dan sertai facebook page soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak tips informasi dan tutorial dunia android serta dunia gajet ataupun anda boleh bertanyakan soalan kepada krew kami jika menghadapi sebarang masalah.

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here