Cara Unroot / Format / Repair Live With Walkman LWW

Cara Unroot / Format / Repair Live With Walkman LWW, Siri tutorial Live With Walkman kini diteruskan lagi dengan tutorial bagaimana ingin unroot / format dan juga repair SE Live With Walkman menggunakan cara yang amat mudah.Proses ini dilakukan jika anda ingin mengembalikan semula LWW kepada keadaan asal seperti mula-mula beli.Dalam siri sebelum ini, terdapat tiga artikel yang sudah pun dikeluarkan iaitu Cara Root , Cara Install CWM-Recovery dan juga Cara Install Custom Rom pada phone tersebut.

Bagi anda yang ingin mengetahui cara paling mudah untuk unroot / format dan juga repair LWW boleh ikut langkah-langkah mudah dibawah.Pastikan segala persediaan telah pun dilakukan dengan rapi.

CARA-CARA UNROOT  LWW

1- Pastikan driver Live With Walkman telah pun diinstall.Offkan phone (cabut bateri kemudian masukkan balik) kemudian sambungkan phone ke komputer.Biarkan dalam 4-5 minit bagi membolehkan driver phone diinstall.
2- Download flashtool kemudian install.Bagi yang dah ada boleh skip langkah ini.
(DOWNLOAD)
3- Download Original Stock Rom Live With Walkman kemudian extract masuk kan dalam folder ” C > Flashtool > Firmwares”.
(DOWNLOAD)
4- Buka flashtool. (pastikan anda pilih versi yang betul mengikut komputer.Flashtool 64 untuk komputer versi 64)
5- Tekan pada anak panah petir di bahagian atas kemudian pilih flashmode.
6- Pilih firmware WT19i kemudian tekan ok. Tunggu sehingga flashtool minta anda sambungkan phone.
7- Tekan volume down sambil cucuk kabel pada phone.
8- Jangan gerakkan phone atau kabel bagi memastikan sambungan tidak terganggu.Tunggu proses selesai.
9- Bila selesai reboot phone anda dan enjoy.

Mudah bukan? Video tutorial akan menyusul selepas ini.Jangan lupa sertai facebook page soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak inforamsi tips dan tutorial dunia android dan juga dunia gajet atau anda boleh bertanya kepada krew kami jika menghadapi sebarang masalah.

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

2 COMMENTS

  1. […] SE Live With Walkman EmailPrintSebelum ini aku dah pun keluarkan artikel bertulis mengenai Cara Unroot / Format / Repair Live With Walkman LWW dan untuk artikel kali ini khas mengenai video untuk proses tersebut yang dirakam oleh aku […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here