Cara Akses Website Yang Di Blocked Menggunakan Android

Di blocked daripada melayari laman web kegemaran memang amat menyakitkan hati.Kebiasaannya, tempat kerja dan sekolah akan menyekat sesuatu laman web seperti facebook twitter dan youtube daripada diayari pengguna atas beberapa sebab.Selain website di blocked, masalah yang timbul ialah, laman web yang ingin di akses tidak dapat dilayari kerana kekangan di dalam negara-negara tertentu.Seperti China, mereka menghalang akses ke facebook terutama nya di universiti [?]

vpn for andrid free

Vevo sebuah saluran video online yang bekerjasama dengan Youtube yang menyediakan video artis-artis terkenal eropah juga tidak dapat di akses di Malaysia kerana pihak Vevo tidak menyediakan akses ke laman web mereka untuk pengguna di Malaysia.

Namun, kesemua masalah di atas boleh diatasi dengan hanya menggunakan android smartphone anda.Apa yang anda perlu lakukan ialah hanya install aplikasi VPN One Click, tukarkan IP address anda dan layari laman web kegemaran tanpa sebarang masalah.

Bagi yang berminat untuk mencubanya anda boleh ikuti langkah – langkah mudah dibawah :

CARA – CARA INSTALL :

1- Download aplikasi VPN One Click dari Google Play.

2- Buka aplikasi yang diinstall tadi dan pilih server pilihan anda.US server adalah antara yang terbaik.

3- Tunggu proses penyambungan server selesai.

4- Done.Enjoy.

Jangan lupa sertai facebook page soleheendotcom untuk mengetahui lebih banyak maklumat tips dan tutorial mengenai android smartphone ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika anda menghadapi sebarang masalah.

 

  •  
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  

2 COMMENTS

  1. Macamana nak bypass halangan ni jika kita dah berada di negara yg blok access google, fb, whatsapp dll. Google playstore, gmail sudah tentu dah disekat di sini (china).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here