Senarai Harga Terkini Smartphone Di Malaysia 2012

19

BANTU KAMI PERKENALKAN DIRI KEPADA MALAYSIA.UNDI SOLEHEENDOTCOM SEBAGAI “FAVOURITE GADGETS BLOG” ANDA SEKARANG.

Mungkin sekarang ni ramai yang tercari-cari smartphone murah dan ingin tahu harga terkini telefon bimbit yang ada di pasaran sekarang tapi malas nak ke kedai atau Plaza Low Yat untuk “survey” harga-harga tersebut.

Untuk artikel pada kali ni aku akan kongsi kan “range” harga terkini smartphone di Malaysia.”Range” harga ni takkan lari jauh antara satu sama lain walaupun berbeza kedai.Kalau ada yang betul-betul murah pun mungkin smartphone second hand.

*Harga di kedai biasa jauh lebih murah berbanding di Official Dealer/Centre seperti Sony/Samsung/HTC/Nokia Centre.Senarai harga smartphone dibawah adalah harga di kedai biasa di sekitar KUALA LUMPUR.

HARGA SAMSUNG SMARTPHONE

SamsungĀ  GALAXY W – RM 860 (ORI)
Samsung GALAXY BEAM – RM 1420 (ORI)
Samsung GALAXY S – RM 970
Samsung GALAXY S ADVANCE – RM 1020 (ORI)
Samsung GALAXY S 2 – RM 1330 (ORI)
Samsung GALAXY NEXUS – RM 1130 – 1110 {WHITE}
Samsung GALAXY S3 - RM 1620 – 1650 {WHITE} – 1670 {RED} / 1770 – 1820 {GREY}
Samsung GALAXY NOTE -RM 1460 – 1470 {WHITE} – 1490 {PINK} / 1640 – 1670 {WHITE}
Samsung GALAXY NOTE 2 – RM 2180 / 2300 (ORI)
Samsung GALAXY NOTE 10.1 – RM 1980 (ORI)
Samsung GALAXY TAB 2 7.0 - RM 1090 [8GB] – 1120 / 1210 (ORI)
Samsung GALAXY TAB 2 7.0 WIFI – RM 910 (ORI)
Samsung GALAXY TAB 2 10.1 – RM 1410 (ORI)
Samsung GALAXY TAB 7.7 – RM 1640 (ORI)
Samsung GALAXY TAB 10.1 – RM 1280 (ORI)
Samsung GALAXY Y - RM 380 / 390 (ORI)
Samsung GALAXY Y DUOS – RM 450 / 540 (ORI)
Samsung GALAXY ACE DUOS – RM 660 (ORI)
Samsung GALAXY MINI 2 – RM 540 (ORI)
Samsung GALAXY ACE PLUS – RM 690 (ORI)
Samsung WAVE 3 – RM 810 (ORI)

HARGA SONY XPERIA SMARTPHONE

XPERIA ARC S - RM 910 / 990 – 1120
XPERIA P - RM 880 / 1050 – 1120
XPERIA S – RM 1110 / 1290 (ORI)
XPERIA SL - RM 1230
XPERIA ACRO S - RM 1390 / 1570 (ORI)
XPERIA ION - RM 1300 / 1530 (ORI)
XPERIA PRO – RM 560 / 730 (ORI)
XPERIA NEO – RM 700
XPERIA NEO L – RM 660 / 730 (ORI)
XPERIA SOLA – RM 690 / 790 (ORI)
XPERIA PLAY – RM 690 / 810 (ORI)
XPERIA MINI PRO – RM 500
XPERIA MINI – RM 420 / 460 (ORI)
XPERIA ACTIVE – RM 510
XPERIA RAY – RM 620
XPERIA TIPO – RM 470 – 470 *DUAL*
XPERIA MIRO - RM 640
XPERIA U – RM 590 / 670 (ORI)
XPERIA GO - RM 690 / 830 (ORI)
XPERIA X8 – RM 440
HARGA HTC SMARTPHONE
HTC EXPLORER - RM 420 (ORI)
HTC DESIRE C – RM 720 (ORI)
HTC WILDFIRE - RM 530 (ORI)
HTC RADAR - RM 1330 (ORI)
HTC RHYME - RM 1380 – 1450 {WHITE} (ORI)
HTC INCREDIBLE S - RM 1050 (ORI)
HTC ONE X – RM 1450 / 1510 (ORI)
HTC ONE V – RM – / 900 (ORI)
HTC DESIRE V – RM 1020 (ORI)
HTC SENSATION XE - RM 1280 (NO BEATS HF) – 1480 (ORI)
HTC SENSATION XL – RM – / 1370 (NO HF) – 1470 (ORI)
HTC ONE S - RM 1550 (ORI)
HARGA BLACKBERRY SMARTPHONE
BLACKBERRY CURVE 9360 – RM 760 / 940 (ORI)
BLACKBERRY STORM 2 – RM 1070
BLACKBERRY BOLD 3 – RM 740
BLACKBERRY BOLD – RM 1050
BLACKBERRY TORCH – RM 740
BLACKBERRY TORCH 2 – RM 1200
BLACKBERRY TORCH – RM 1050
BLACKBERRY BOLD TOUCH – RM 1120
BLACKBERRY PORSCHE – RM 5850 (ORI)

sumber – Plaza Low Yat / Forum LowYat.net

P/S- Harga akan berubah dari masa ke semasa mengikut pasaran dan tawaran [offer] yang dilakukan oleh penjual di tempat masing-masing.

P/S- Senarai harga di atas bukan harga tetap atau harga sebenar akan tetapi lebih kepada anggaran harga pada masa kini.Ianya tak akan lari jauh atau terlalu berbeza.

P/S- Lain tempat lain harga.Jadi kongsikan harga smartphone di tempat korang yang korang tahu di bahagian komen dibawah.Moga bermanfaat.

P/S – Jangan terpedaya dengan harga yang terlalu murah! Sila berhati-hati dan pastikan korang tahu apa yang hendak dibeli.

P/S – PEMBELIAN SECARA ONLINE DI RUANG FORUM/WEBSITE/FACEBOOK ATAU TWITTER AMAT-AMAT TIDAK DIGALAKKAN JIKA IANYA DILAKUKAN SECARA PENGEPOSAN.SILA PILIH PENJUAL YANG MENAWARKAN KHIDMAT “CASH ON DELVERY [COD] SAHAJA.

Jangan lupa sertai facebook page kami untuk lebih banyak tips tutorial serta maklumat mengenai dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika terdapat sebarang permasalahan.

KONGSIKAN PENDAPAT ANDA.MULAKAN DISKUSI

Share.

19 Comments

  1. Pingback: Senarai Harga Terkini Samsung Smartphone Di Malaysia 2013 | SOLEHEENDOTCOM

    • Brightstar ni dia pengedar sah untuk smartphone so warranty tu di kira original.So, bila nak claim warranty boleh di claim di mana2 cawangan.
      AP set ni merupakan warranty dari kedai yang jual phone tu.kalau nak claim warranty kena dekat kedai tu je.

  2. salam..nak tanye if nak beli ph yang gambar lawa2 n 4 berfb n twitter bagai pgh ape yg bagus yek??jname samsung?
    bajet around 6oo++

  3. Pingback: Senarai Harga Terkini telefon pintar Samsung Di Malaysia 2013 | Terbaek Network

  4. Pingback: Harga Terkini Sony Xperia Terbaik 2013 - SOLEHEENDOTCOM

  5. nk tnya,apa klebihan beli kat centre bbanding beli kat kedai biasa slain terjamin original..kedai biasa x de jual yg ori ke..rsau la kena tipu..ada tips x nk elak kna tipu msa beli fon.kalau kat centre galaxy y brape eh hrga?

TINGGALKAN KOMEN ANDA