Cara Upgrade Xperia X8 : Rom GingerSony v07

1
237 views
views
Bagi yang mengikuti perkembangan rom GingerSony milik Vınce mungkin sudah mengetahui bahawa versi terbaru rom tersebut dah pun keluar.GingerSony v07 membawakan beberapa perubahan besar terhadap rom tersebut antaranya :
*Many CM fixes related to stability
*Liblights fixes
*Updated wifi/AP modules
*Removed the SD Read/Write tweaks
*Faster boot time alfs/nAa
*Fixed Camera bug
*Fixed invisible statusbar on startup
*Some extra RAM
*Improved proximity and light sensors
*Re-added some tweeks in hw_config.sh
*More optimizations for alfs kernel/nAa
*Added official GSY Wallpapers
*Added JellyBean sounds from Upcoming JellySony
*Improved the scolling/flinging
*Improved 2D/3D performance
*New default wallpaper
*Updated Xperia S Theme to V011 Final

Satu update yang agak menarik sebenarnya ditambah dengan wallpaper rom tersebut agak simple dan sedap mata memandang.Bagi yang berminat korang boleh ikut langkah install dibawah.

CARA-CARA INSTALL 

1- Pastikan korang dah unlocked bootloader xperia x8 masing-masing.
    [Tutorial Mudah Unlocked Bootloader Xperia X8]2- Download file rom dan masukkan dalam memori kad.
    [Download]3- Flash kernel nAa terbaru.
    [Download nAa-14]    [Tutorial Mudah Cara Flash Kernel Pada Xperia X8]4- Selesai flash kernel, on kan phone dan sebaik sahaja logo nAa keluar tekan back banyak kali sehingga cwm-recovery keluar.
5- Pilih full wipe/wipe data kemudian wipe cache.
6- Flash /install rom tadi dengan cara install custom zip > choose from sdcard > pilih rom tadi.
7- Reboot dan enjoy GingerSony pada phone anda.

Aku baru je berkesempatan untuk cuba rom ni dan setakat ni prestasi yang ditunjukkan agak memuaskan hati.Tak rugi untuk korang cuba sendiri rom tersebut.

Jangan lupa sertai facebook page soleheendotcom untuk lebih banyak informasi tips dan tutorial dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika menghadapi sebarang masalah.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here