Cara Upgrade / Update HTC One X Ke Android 4.1 JellyBean

0
451 views
views
Mungkin ramai yang masih belum tahu bahawa baru-baru ni pihak HTC Asia telah pun mengumumkan bahawa update android 4.1 Jellybean untuk HTC One X akan mula keluar pada minggu ni.

Artikel mengenainya dah pun aku tulis bertajuk “Pengguna HTC One X Di Asia Akan Mendapat Update Android 4.1 Jellybean Minggu Ini” yang mana korang boleh baca di sini.Namun, terdapat segelintir pengguna yang masih tak tahu cara untuk check samada update terbaru untuk smartphone tersebut dah pun keluar ataupun tidak.

Berikut ialah antara cara paling mudah untuk semak samada HTC One X milik masing-masing sudah bersedia untuk diupdate ke android 4.2 Jellybean ataupun belum.

1- Melalui “Notification” pada Notification Bar.

-Jika terdapat sebarang update untuk smartphone korang, satu notification akan keluar di notification bar pada phone masing-masing.Lihat pada tanda itu bermakna terdapat update untuk phone tersebut.
-Tekan pada notification tersebut dan ikut arahan seterusnya.HTC One X akan restart dengan sendiri apabila selesai proses update phone tersebut.
2- “Manual Update”
-Cara paling mudah ialah dengan manual check jika tiada sebarang notification pada phone korang.
-Pergi ke bahagian setting > software update > check now.
-Ikut arahan yang dipaparkan jika terdapat update dan tunggu sehingga proses selesai.
sumber
Agak mudah sebenarnya untuk melakukan proses ni.Apa yang perlu korang pastikan ialah phone masing-masing dah pun bersambung dengan wifi.Jangan lupa sertai facebook page soleheendotcom untuk lebih banyak tips tutorial serta maklumat dunia android ataupun bertanyakan soalan kepada krew kami jika terdapat sebarang masalah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here