35 COMMENTS

  1. saya nak tahu macamana nak buka tab galaxy note 8.0 yg bila kita buka hanya sampai nada muzik samsung dan tulisan samsung di skrin,lepas tu terus tak boleh buka…sampai tulisan samsung saja….macamana nak buat tu?

  2. Samsung GT-N8000 saya ada problem ic flash. Mungkin boot loader dah corrupt. Boleh x kalau saya repair guna KiEs? Atau kalau anta kedai repair berapa kosnya?

    • Hai, just nk Tanya.. Bagaimana, dpt tak atasi masalah ni? Saya pon kena masalah yg sama.. Klu boleh repair boleh bgtau mcm mana @ APA yg boleh dibuat.. No no HP saya 012 742 9929 joe. Whatsapp lg senang. Tq.

  3. Assalamualaikum….samsung s3 saya ni bila kita on di keluar gambar samsung dan bunyi nada samsung hanya sekerat saja…dan terus macam tu..

  4. kenapa saya punya fon lenovo a7000 tersangkut pada logo je lps2 akan ulang ulanh dan ulang hrp reply emergency ni no hp 0172714268

  5. salam.. ok samsung kena program balik di komputer ataupun di kedai .. saya akan selesai kan masalah problm samsung ..kandang softhware samsung boleh akibat kan ic pada nya.. whatsapp saya 01126826758 baiki softhware samsung.

  6. Sy ad lenovo a388t.Masalah nya ialah setelh di wipe data ia masi stuck pada logo.Boleh tak kalau diselesai kan tanpa menggunakan pc

  7. Saya nk tanya ni macam mna nk on handfon lenovo saya bila on dia sangkut pada logo nya.. saya dh try format xbole dh banyak kali dh hantar kedai duit habis tu ja… pls reply

  8. hello boleh tolong kah macam mana mahu membaiki tablet android . jenama lenovo. nombor modal S1. versi android dia 4.2.2 .. hp china. .. masalah dia dapat on tpi tdk dpt masuk p menu dia. bila on trus dia loading tpi menu dia tiada. bila sya format guna RECOVERY MODE sama jga tdk dpt.. tlong ajar blh .. ni no whtsapp sya .. 0128575789 ..

  9. salam..saya format nset samsung s2 melalui yg wipe data pastu bila on semula terus nset nya hanya keluar tulisan samsung je tak dpt masuk menu..tolong bgtau cmne cara nk repair sendiri..tolng reply

  10. Samsung J1 Ace saya tak boleh hidup . Dah lama jugak lah . Aritu mase raya , saya cucuk pakai charger tekan volume up down + power . Jadi dah . Tapi dalam beberapa hari mati balik . Saya cube lagi lagi dan lagi . Tolong saya

  11. salam nak tnye ,kenapa handfone saya begini,cntohnya kalau sye tekan on untuk hidupkan handfone,ia jadi keluar sony xperia sokmo,smpa habis bateri dia keluar sony xperia

    • salam nak tnye ,kenapa handfone saya begini,cntohnya kalau sye tekan on untuk hidupkan handfone,ia jadi keluar sony xperia sokmo,smpa habis bateri dia keluar sony xperia

  12. mintak tolong kepada sesiapa yang boleh bantu, sebab fon saya terjadi mcm tu sbb silap root.. jenama fon sye oppo find 7a..jadi nk mintak sikit tips untuk mengatasi masalah ini..

  13. Phone saya oppo a11w . Bila saya dah hard reset > restart > phone saya tersangkut di logo oppo . Apa perlu saya lakukan .. tolong lah saya perlu bantuan sngat ni

  14. Cane nak buat ea bila fon hang lepastu saya bukak battery . Nak on balik , tapi bila saya on dia sangkut masa di jenama phone tu pastu lama je kat situ takleh on .

  15. Salam semua,hai,sya ad sebiji handphone gphone,tp on dya nek logo gphone ja,sya da buat da suma,xjd jga,so sya nk tnya,apa yg prlu sya buat,tlg tnjuk ajr dkat sya

  16. SALAM SEMUA SAYA ADE NP JENAMA ALLCALL HOT4 MASAALAH HP SAYA BILA ON KELUAR LOGO DAN RESTART BALIK MACAMMANA NAK ATASI MASAALAH TERSEBUT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here