Cara Upgrade Xperia X8 : R-Droid [Stock Kernel]

0
523 views
views
Kalau dilihat sekarang ni tak banyak dah rom untuk stock kernel yang dibuat memandangkan keupayaan stock kernel yang terhad untuk menjadikan rom tersebut lebih stabil dan mantap dari segi performance.Nampak agak tidak adil untuk pengguna xperia x8 yang tidak boleh unlocked bootloader sebenarnya.

R-Droid antara rom stock kernel baru yang dibangunkan oleh Raweetc, seorang pembangun dari Indonesia.Tak banyak yang aku tahu mengenai rom ini memandangkan tiada maklumat terperinci diberi.Tapi jika ilihat dari respon pengguna, kebanyakkannya memuji performance rom tersebut.
Bagi yang berminat korang boleh download dari link di bawah.
CARA-CARA INSTALL :
1- Masuk ke mode recovery.
2- Kemudian lakukan Factory reset/ Full wipe
3- Cache wipe
4- Lepas tu pergi ke advance menu
5- Sila Dalvik wipe, Battrey satt
6- Flash/install R-Droid series
7- kemudian lakukan Factory reset wipe sekali lagi.
8- Dalvik wipe, Battrey satt wipe sekali lagi.
9- Reboot ( mungkin akan mengambil masa sedikit, so jangan gelabah )
10- Enjoy.
Jangan lupa sertai facebook page soleheen[dot]com untuk lebih banyak informasi dunia android atau bertanyakan soalan kepada krew kami.

LAGI ARTIKEL MENARIK :

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here