Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] ZoloXse Elisha RC.2

0
304 views
views
ZoloXse Elisha dibangunkan oleh FurkanGum , salah seorang pembangun XDA yang penuh dengan kontroversi apabila di tuduh meniru / mengambil part tertentu dari rom lain dalam menghasilkan rom beliau.Kalau tak salah aku FurkanGum. dah pun di “banned” dari forum XDA.
P/S- kami tidak bertanggungjawab jika berlaku kerosakan pada phone masing-masing..sila baca dan ikut arahan dengan teliti bagi memastikan segala proses berjalan dengan lancar.

antara ciri-ciri rom ni :
Based on CM 7.2 Nightlies
Built from CM Sources
Different mms and music
Latest nightlies
Bootanimation
Transparent Status Bar support
Agps Patch
Different Font
Dolphin Final Browser
Center clock on status bar
Great performance with 2D/3D
Better graphics rendering
Zip-Aligned for better RAM at boot
updater-scripts tweaks
build.prop tweaks
Full LiGux Look
A2SD
Works on custom kernel
Adw Cm Launcher
ICS Transitions / Flip Animations
Great battery life
Google Apps
Lightweight
WifiHotSpot  
 
Untuk install rom ni memerlukan korang untuk unlocked bootloader terlebih dan flash kernel samada kernel nAa ataupun alfs.
CARA-CARA INSTALL :
1- Pastikan korang dah pun unlocked bootloader Xperia X8.
 
2- Download rom tersebut dan letakkan dalam memory card.
3- Flash kernel nAa ataupun alfs.
[DOWNLOAD KERNEL NAA]
4- Lepas flash kernel, on kan phone dan sebaik sahaja logo kernel tersebut keluar, tekan butang back banyak kali sehingga cwm-recovery muncul.
5- Pilih wipe data / factory reset dan jangan lupa untuk wipe cache.[PENTING!]
6- Flash / install rom tersebut dengan cara ” install custom zip  > choose custom zip from sdcard”
7- reboot.
jika ada sebarang masalah jangan lupa sertai facebook page soleheen[dot]com untuk bertanyakan soalan.
  
ENTRI-ENTRI SEBELUM :
2- Upgrade Xperia X8 : [rom] Minicm9 –3.0.3
3- Upgrade Xperia X8 : [rom] IScreamDX V004 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here