Android 4.1.1 Jelly Bean Pada Samsung Galaxy Mini

0
Baru-baru ni pembangun rom Galaxy Mini dah pun berjaya memasukkan CMX [ Cyanogenmod 10 ] iaitu Android 4.1.1 ke dalam Samsung Galaxy Mini.Walaubagaimanapun masih banyak perkara yang perlu di pertingkatkan memandangkan rom tersebut masih belum stabil dan banyak bugs.

Namun bagi yang ingin mencuba rom tersebut korang boleh ikut langkah-langkah dibawah :-

CARA-CARA INSTALL 

1- Pastikan phone korang menggunakan android 2.3 dan dah pun root serta install clockworkmod recovery pada phone masing-masing.Bagi yang dah pun menggunakan custom rom korang boleh terus ke langkah 2
2- Download rom dan juga google apps for jelly bean kemudian masukkan kedalam memory kad.
3- Masuk ke mode cwm-recovery.
4- Lakukan full wipe/wipe data dan jangan lupa untuk wipe cache
5- Install rom tadi dengan cara ” install custom zip > choose from sdcard “
6- Selesai install rom pastikan korang install Gapps-JB tadi menggunakan cara yang sama untuk install rom.
7- reboot dan enjoy android 4.1 pada samsung galaxy mini masing-masing.

UPDATE 20 NOVEMBER 2012

Install android 4.1 Jellybean yang lebih stabil pada Mini korang dengan mengikuti tutorial dibawah.

Download & Install Android 4.1 Pada Galaxy Mini
 

mudah bukan? Suka untuk aku ingatkan bahawa rom ini masih dalam peringkat Beta dan tak sesuai untuk kegunaan seharian.Korang mungkin akan alami beberapa masalah.
Jangan lupa untuk sertai kami di facebook page soleheen[dot]com untuk lebih maklumat mengenai android ataupun bertanyakan soalan.

KONGSIKAN PENDAPAT ANDA.MULAKAN DISKUSI

TINGGALKAN KOMEN ANDA