Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] Stornmix 3.0

Bagi mereka yang pertama kali membaca siri entri tutorial xperia x8 dan sony w8 korang boleh ikut tutorial mudah cara nak upgrade dan tukar rom xperia x8 dan sony ericsson W8.

baru-baru ni salah seorang pembangun XDA dari indonesia iaitu Agung dah pun mengeluarkan versi terbaru rom miliknya iaitu Stornmix 3.0…bagi aku stornmix merupakan antara rom terbaik yang pernah aku cuba selain daripada kuyadroid serta prime HD…versi sebelumnya iaitu stornmix 2.5 memberikan performance terbaik dengan tweaks tambahan begi meningkatkan lagi keupayaan bateri rom tersebut.

Stornmix 3.0

rom ni juga rom pertama yang aku cuba dimana bateri nya mampu bertahan sehingga 2 hari [without heavy used] dan 1 hari [heavy used]..bagi koleksi versi terdahulu rom stornmix korang boleh refer pada entri stornmix 2.0 | stornmix 2.2 | stornmix 2.3 | stornmix 2.4 | stornmix 2.5


antara perubahan baru yang dilakukan :


 Changelogs 3.0.0 new face

– update CM7.2 nightly smultron 2
support custom kernel ??
– htc framework look like
– sense lockscreen
– lpsense launcher
– integrate them chooser in setting
– mod setting like htc
– mod sytemUI
– mod statusbar style
– update gpu (fast fast fast )
– sense bootanimation
– beats audio (flash manually look pack download link)
– sense bootsound (flash manually look pack download link)
– htc keyboard
– green divider
– add quick link in setting
– manage to pc
– power sever
– modded opsi framework (flash manually look pack download link)
– more…

dari screenshot yng diperlihatkan …untuk kali ni ia menggunakan interface HTC sense dan agak menarik sebenarnya…buat masa ni aku masih belum berkesempatan untuk mencuba bagi melihat keupayaan versi 3.0 ni. 

bagi menghormati Agung..untuk download rom ni korang perlu melakukan beberapa perkara penting yang akan diterangkan dalam file yang telah disediakan dalam download link tersebut…sehingga kini aku tengah menunggu kebenaran dari Agung sendiri untuk terangkan kepada korang mengenai cara install.. bagi yang berminat untuk mencuba korang boleh download melalui link mediafire di bawah :

DOWNLOAD :

Stornmix 3.0

SUMBER :

DROID READER IND 

ENTRI-ENTRI LAIN :

1- Android 4.0 ICS Untuk Xperia Mini Pro 
2- [rom] Prime HD 9.0 
3- [rom] Xgin LX V8  

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here