Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich Pada Xperia X8

1
358 views
views
Jika sebelum ni aku hanya terbit kan artikel bagaimana untuk jadikan xperia x8 kelihatan seperti menggunakan Android 4.0 Ice Cream Sandwich dengan menggunakan theme chooser..insyaallah tak lama lagi aku akan terbitkan pula artikel bagaimana untuk install Android 4.0 pada smartphone tersebut.

di bawah ni antara screenshot xperia x8 yang menggunakan android 4.0.4 Ice Cream Sandwich..rom miniCM9-3.02…untuk install rom ni korang perlu unlocked bootloader terlebih dahulu kemudian flash kernel nAa-12.

boleh di katakan hampir semua aplikasi serta system berfungsi dengan baik termasuk portable wifi hotspot..agak menarik untuk di cuba sebenarnya.. namun masih terdapat beberapa bugs kecil [minor bugs] yang mungkin akan korang akan alami.

bagi yang dah biasa menggunakan rom yang laju serta pantas mungkin korang akan perasan bila guna rom ni yang ianya agak slow tapi masih smooth..aku akan terus gunakan rom ni untuk 2 3 hari lagi dan lihat samada ianya sesuai atau tak untuk digunakan sebagai main rom.

ENTRI-ENTRI LAIN :

1- Tutorial Mudah Cara Unlocked Bootloader
2- Tutorial Mudah Cara Relock Bootloader
3- Tutorial Mudah Cara Flash Kernel

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here