Sony Lancarkan Xperia GX dan SX di Jepun

0
276 views
views
Baru-baru ni Sony dah pun mengumumkan 2 model smartphone terbaru diorang iaitu Sony Xperia GX dan SX…Xperia GX merupakan “high-end device” manakala Xperia SX ialah “mid-end device”..setakat yang aku baca dengar n lihat, smartphone ni hanya dilancarkan di pasaran jepun yang dijangka pada musim panas ni.

Xperia GX mempunyai rekabentuk yang hampir sama seperti Xperia Arc..melalui smartphone tersebut, Sony dikatakan ingin menyaingi teknologi Beats Audio yang terdapat pada barisan HTC smartphone apabila ia turut dilengkapi dengan aplikasi khas walkman yang menyokong ciri-ciri clear stereo serta clear bass ditambah dengan teknologi VPT Sorround Sound…antara spesifikasi ringkas Xperia GX :

  • 4.6″ Reality Display powered by Mobile BRAVIA Engine for razor-sharp clarity.
  • 1.5GHz dual-core processor for faster performance.
  • 16GB internal flash storage.
  • 13MP camera with Sony Exmor R for mobile, HD video recording, and Sony technology to take 3D panoramic images.
  • Launching on Android 4.0, Ice Cream Sandwich.
  • Available in white and black.
bagi Xperia SX pula memandangkan ianya hanya lah “mid-end device” so, x banyak ciri-ciri hebat atau menarik yang ditonjolkan..apa yang lain hanya lah smartphone tersebut direka khas buat pengguna di Jepun dilengkapi dengan beberapa aplikasi khas untuk mereka…bawah ni spesifikasi ringkas Xperia SL :-

  • World`s lightest LTE smartphone, weighing only 95g.
  • 3.7″ Reality Display with Mobile BRAVIA Engine.
  • 1.5GHz dual-core processor for faster performance.
  • 8GB internal flash storage.
  • 8MP camera with Sony Exmor R for mobile, HD video recording, and Sony technology to take 3D panoramic images.
  • Japanese specific features such as infrared port data exchange, mobile wallet and mobile TV.
  • Launching on Android 4.0, Ice Cream Sandwich.
  • Available in black and white.

pada sidang media yang dilakukan, mereka mengumumkan yang kedua-dua smartphone ni khas untuk pasaran jepun sahaja seperti mana kejayaan mereka memasarkan 2 xperia smartphone terdahulu iaitu Xperia NX dan Xperia acro HD yang juga hanya untuk pasaran di sana.
so jangan pelik kalau kawan-kawan korang yang duduk jepun guna siri xperia yang lain dari yang korang tahu..

sumber : GX | SX

Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here