Harga Sony Xperia Smartphone di Malaysia

0
Siri baru dalam soleheen.com iaitu slot berita terkini android smartphone [android news]yang akan difokuskan kepada berita terbaru android smartphone secara umum mengenai apa sahaja samada harga smartphone terkini di pasaran, spesifikasi dan lain-lain yang masih dalam peringkat perancangan.
Bagi siri pertama jom lihat harga sony smartphone terbaru yang ada dalam pasaran ketika ini…untuk pengetahuan korang sony mobile malaysia baru je mengumumkan yang kebanyakan barisan Xperia Smartphone dah pun mula berada di pasaran..sebenarnya aku sendiri belum pergi tinjau lagi kedai-kedai lain..bagi yang duk KL tu korang boleh lawat Plaza Low Yat tapi untuk menjamin kepuasan aku cadangkan beli di outlet rasmi sony mobile.
Sony Xperia S [RM 1899]
- rasanya x perlu dah kot untuk perkenalkan Xperia S nih…android smartphone dengan camera 12MP ..HD screen..Sony Bravia Engine..32GB memori dalaman[internal memory].. 1.5Ghz Dual Core…smartphone ni menggunakan Android 2.3 GingerBread dan akan menerima update ICS 4.0 bulan Jun nih.
-terhebat dalam siri xperia smartphone…aku sendiri dah pun test keupayaan xperia S dan sangat mengkagumkan.

Sony Xperia U [RM 899]
-Adik beradik Sony Xperia NXT series..menggunakan android 2.3 Gingerbread dan akan menerima update ICS 4.0 dalam masa terdekat..mempunyai 4GB internal memory.. Dual Core 1Ghz…turut dilengkapi dengan teknologi Sony 3D surround sound audio technology selain daripada menggunakan Sony Bravia Engine.
-terdapat dalam warna pink yang sangat memikat..lagi-lagi kalau lelaki yang pakai. -.-“


Sony Xperia Sola [RM999]
-terkenal dengan magic dia iaitu teknologi floating touch display..aku sendiri masih x jelas natang apa floating touch display tuh…spesifikasi hampir menyamai siri xperia NXT yang lain..mempunyai 8GB internal memory..android 2.3 Gingerbread dan akan menerima update ICS 4.0 dalam masa terdekat.
-Xperia Sola…nama yang menarik.
Xperia Arc S [RM1199]
-Smartphone terakhir dalam jenama Sony Ericsson sebelum Sony Mobile mengambil alih..menggunakan android 2.3.4 dan akan turut menerima update ICS 4.0..dilengkapi dengan 1GB internal memory dengan 8GB sdcard dan boleh diupgrade sehingga 32GB..mempunyai 8MP camera dengan processor berkelajuan 1.4Ghz.
-body dia serius sangat sexy dan memikat..
Xperia Pro [RM1059]
-menggunakan android 2.3 Gingerbread..dijangka akan turut menerima update ICS 4.0..dilengkapi dengan processor berkelajuan 1Ghz..8MP camera..Sony Mobile BRAVIA Engine beserta camera hadapan.
-macam yang korang boleh lihat..smartphone ni dilengkapi dengan QWERTY Keyboard.
Xperia Active [RM899]
-Sebuah android smartphone yang tahan lasak..water and dust resistant..mengunakan android 2.3 serta turut dijangka menerima update terbaru ICS 4.0..dilengkapi dengan 5MP camera dan mempunyai processor berkelajuan 1Ghz.
Xperia Ray [RM899]
-Menggunakan android 2.3 dan dijangka akan menerima update ICS 4.0…mempunyai 8MP camera dengan processor berkelajuan 1Ghz…turut dilengkapi dengan teknologi Bravia Mobile engine..Touch sensitive controls serta Timescape UI..terdapat dalam 4 awrna berlainan iaitu Hitam..Putih..emas dan pink.
Senarai harga Sony Xperia yang lain :-
Xperia Play – RM 999
Xperia Neo V – RM 899
Xperia X8 – RM 499
Xperia Mini Pro – RM 788
Xperia Mini - RM 699
untuk pengetahuan semua…Sony Mobile Malaysia sedang mengadakan promosi bersempena sambutan Hari Ibu dan Hari Bapa…bagi yang berminat korang boleh lihat pada album mereka di fanpage Sony Mobile MY
Credit gambar : GSM Arena
Share.

TINGGALKAN KOMEN ANDA