Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] Stornmix 2.4

setelah sekian lama x kembali dengan update mahupun rom baru, salah seorang pembangun muda di xda developers kembali dengan update terbaru untuk rom beliau iaitu stornmix 2.4..untuk rekod kebanyakkan rom stornmix dah pun aku kongsikan di dalam blog ni yang mana korang boleh “search” di bahagian tepi.

antara screenshot stornmix 2.4 :-

dibawah ni ialah antara perubahan yang dilakukan :-

Changelogs

-Base Cm7 Galaxy Ace port
-New Style in setting
-change framework
-change systemUI
-add quick link network (Fb,twiter,youtube,email)
-add development settings (sparepart,performance..)
-and more quick panel in setting
-add N7p andEngine
-update some libs
-new fonts
-new color font and BG
-and FOR STOCK ROM
-Stock keyboard
-change lockscreen style

untuk pengetahuan semua rom ini hanya untuk pengguna stock kernel sahaja…bagi yang masih blurr tentang cara nak tukar rom korang boleh rujuk entri Tutorial Tukar Rom.

DOWNLOAD :-

Stornmix 2.4

ENTRI-ENTRI SEBELUM :-

1- [rom] Prime HD 8.0
2- [android theme] Omega Clock
3- [android theme] HTC Mod Keyboard

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here