Upgrade Xperia X8 to Android 2.3:[ROM] PrimeHD 6.0

0
299 views
views

CARA UPGRADE XPERIA X8 DAN SONY W8 KE ANDROID 2.3 GINGERBREAD FULL TUTORIAL

jika sebelum ni aku dah pun kongsikan versi terdahulu rom Prime HD oleh Haka kali ni jom cuba rom Prime HD versi terbaru iaitu 6.0..banyak peningkatan dan perubahan dilakukan untuk rom versi kali ni..

Changelog:

v6.0:
CM 7.2 RC1 via Stable branch
PrimeDX Settings: GingerDX Settings for PrimeHD with some optimizations, credits doixanh
ICS Calculator
Improved 2D
Improved scrolling
Updated Gapps
Play Store 3.5.15
Fixes with Play Store
Updated Superuser
Adreno Libs by atis112 for Alfs Kernel
Fixes for AGPS Servers
New Youtube & Gmail
Tweaks to provide more free RAM
Some minor internal cleaning of code

untuk cuba version terdahulu versi 5.0 korang boleh refer pada entri rom Prime HD versi 5.0 .aku masih belum berkesempatan nak cuba rom nih so x berapa tau sangat mengenai performance sebenar dia..rom yang aku tengah guna sekarang ni ialah kuyadroid 4.5.4 dan setakat ni memang tiada masalah.

bagi yang belum unlocked bootloader korang perlu guna stock kernel version dan bagi yang dah unlocked bootloader yang menggunakan nAa/Alfs kernel korang boleh guna versi nAa/Alfs.

[DOWNLOAD PRIME HD for STOCK KERNEL][DOWNLOAD PRIME HD FOR nAa/Alfs KERNEL]

entri sebelum : Ayah yang Paksa Siti Lari! Bukan Zizan.
entri sebelum : Angry Birds Space for Pc
entri sebelum : [rom] Kuyadroid 4.5.4

jangan lupa untuk sertai soleheen[dot]com di facebook kami untuk lebih informasi 😀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here