Cara Upgrade Xperia X8: [rom] Prime HD 7.0

1
ok cukup cerita pasal Bersih 3.0 buat masa ni…bagi yang x berkesempatan nak baca korang boleh baca Part 1 dan Part 2 mengenai pengalaman aku.

back to normal…untuk sesi kali ni aku akan kongsikan rom Prime HD yang kini dah pun diupdate ke versi 7.0 ..untuk versi lama korang boleh download di entri Prime HD 5.0 dan Prime HD 6.0. untuk versi 7.0 ni beberapa perubahan besar dilakukan antaranya :

Changelog:

v7.0:

CM7.2.0 via Stable branch
Updated Play Store
Updated Gingerbread Launcher
Code to merge the same ROM for Stock and Alfs kernel
Updated Google Apps
Fixes in Stock kernel Modules
Removed AdBlock
PrimeDX Settings for Alfs Kernel
Fixes in light sensors
Fixes in GPS
GalleryDX, thanks to B.Jay & eagleeyetom
Better battery for Stock kernel
New modules for Alfs kernel
Google Apps + ROM in one package
Supports Alfs for GingerDX, if you want to know why, then have a look at my G+ profile

bagi yang masih blur macam mana nak flash rom korang boleh refer pada entriĀ  Tutorial Tukar Rom.

DOWNLOAD :-

Prime HD 7.0

ENTRI SEBELUM :-

1- [rom] KuyaICS V5
2- [rom] Xperience Walkman
3- [rom] GingerDX V025

KONGSIKAN PENDAPAT ANDA.MULAKAN DISKUSI

1 Comment

TINGGALKAN KOMEN ANDA